this evening

ikväll skall det firas vi skall slår på stor truman.....

ikvälls kall vi handla in food och image123


and tomorrow i will show u all the pic!!!

because we are going to party tonight !!!.....

igår

igår möte jag jentof vid times square och så gick vi till en pub...
de hade varit på knicks game


my outfit for the evening!!!


10 pm

nej nu får gamet vara slut jag är sugen på!!!!!!


image117


denna såg jag igår utanför min fönster innan jag åkte ned till byn....
take a look




----->image118

outside my window, but it wasn't ours :(


jaha

jaja, då var man nyss hemkommen da, som vanligt kan ni väl gissa vilken restaurant vi besökte?!!!
hehe ja bra gissat hard rock cafe, jag vet att vi egentligen inte borde gå dit, men de andra hade redan bestämt så jaha jag fick följa med snällt... sedan var jag sugen på att gå ut o ta en öl, men det blidde de inte så nu sitter jag här istället o printar lie fint!!jaja thats life. imorgon skall jentof på kamp..nej game.nej jag menar match.
knicks mot något lag så jag skall möta dem efter matchens slut !! jag slutar redan vid 2 pm imorgon så då skall jag ut o leta efter en festblåsa!! *jippi*

samt  de nervösa samtalet komer att ringas imorgon..uff fy..hela min framtid står på spel...
om jag kommer in så kommer min usa vistelse att avslutas i juni...om inte så kommer jag nog tillbaka i september!!

:S

blundar och håller i mig


överraskning!!

den 13 mars kommer mamam o pappa på besök och igår bestälde jag på pappas kort, hehe en tur för os 3 dom innehåller Washington DC plus niagara falls, vi skall bo 2 nätter på hotel. det är en buss tur, jag är ju egentligen inte så glad i buss turer, men det får väl gå för denna gång och säkert ett par fler gånger.
skall bli kul o komma ivög o utan för manhattan, känns som jag har bivit en riktig manhattan bo som sällan är utan för ön!!! så nu skall vi slå på stortrumman!!

igår beställde jag en överraskning till mor o far också jag har sagt till dem att vi skall iväg igen den 23 till 25 mars! men jag säger inte vart vi skall!

ikväll måste jag komma ihåg o ringa Kasia.
nu om lite minderen en timme skall jentof komma hit!

nu sitter R här på mitt golv po har en dosa från mc donken som spelar den där grodans låt..ding ding dada, elller hur den går!

jag o små jentene o jentof skall till central park idag, tyvärr är det inte så fint väder men men, det får gå så får vi se vad vi hittar på! kanske de kan åka lite skridskor, de stora jentof asså!

jaja det kommer förhoppningsvis bilder imorgon.
åhh nu börjar bli nervös inför interjuven imorgon :S vad skall jag säga!!

bestälde bord till earth new york igår a party for seven.
ikväll blir det bowling, imor'n skall jentof på knicks game och jag skall möta upp dem på kvällen någon stans, torsdag blir det limo drive o BIG PARTY på kvällen, fredag skall 2 av dem på musical, lördag kommer ullis o fredrik och swedan e det big dinner på kvällen o PArt på oss andra tror de e väldigt trötta. söndag drar jentof och då måste jag planera för ullis o fredriks vistelse.....

OK

ok skall väl nu komma till kände dom att jag skall ha en telefoninterjuv med en KYskola i Orsa på onsdag, det är en reseproducent utbildning, som sagt jag vet inte om det är de jag vill pyssla med, men vill göra en helomvändning i mitt liv, så vi får se.
men det finns så mycket annat o tänka på, stor koser mig här i new york och kan tänka mig o stanna längre.
får se kanske blir 6 månader till här och då skall de läasas engelska!! tofle test o sedan universitet studier här! men då måste det hittas en bra utbildning som e speciel men skit bra!! och den behöver dock inte ligga i new york området!

men the time wil show is.

image116


skall snart hämta små jentene o sedan blir det Zabar för att handla bröd o baguette!!

imorgon skall jentof komma hit vid 11 o så går vi samlad trup till central park! o på kvällen när jag har slutat blir det BOWLING i Chelisa piers
ahha gleder mä!!!

SÖNDAG




Grand Central Station........




på besök hos jentof o BIG APLLE HOSTEL


image115

vi äter på APLLEBEES

http://www.applebeesny.com/EN/index.html

(psst inte mitt fel att det blir clasic restauranter, de e de som vill ;0) )
nu skall jag boka bord till spice market, till på lördag!! 7 pers om inte fler skall dit o äta!!

jentene kjöm!!

nu har jentof kommit, de sms;ade mig vid halv 3 tiden och sa att de hade landat på big aple hostel!! jag hoppade i mina kläder o skor, så jag blev färdig vid 4.hade mina höghälta stövletter. inte de smartaste draget att gå lite över 40 gater med dem. men sånn blev det. jag traskade genom hela central park o ned till 45th ST där jentof boir, som tur var fick jag slänga av mig skorna i 1 timme för det var dags o knalla igen. idag känns det väldigt i vaden o jag pallade upp massa kuddar under fötterna inatt så de skulle bli bra. men snart skall de på igen. vi skall på brunch, när de har vaknat.
det blev en tidig kväll för dem, jag lämnade dem vid halv 10. sedan åkte jag hem o räknade matte, jag vet att jag e rar. jag har problem med matte B kursen, men att räkna ut x är skit kul o den går över förväntan bra!!!

en bild från Planet Hollywood där vi åt igår!!!


image107



nu e jag skit trött o illamående, kanske kan bero att en del av min frukost bestod av lite melke sjokolade men non-stop
thanks LIZ!!

uff nu har jag gjort ngt dumt...

hade skrivit en text o så trök jag på fel knapp så allt försvann, jaja då var det bara o börja om från början.
idag hamnade jag o helena som vanligt på starbuks. vi tyckte vi hade jätte gott om tid, vi mötesvid 8.30pm och bion skulle vist börja 10.30pm
men av någon anledning satt vi o skravlade så mycke att tiden bara sprang iväg, så vi missade 20 min av bion. surt men det var lätta att komma in i handligen. vi såg en väldigt söt film, som jag varmt kan rekomendera!!

http://www.fandango.com/definitely,maybe_102919/movieoverview?date=

defintly mabye heter filmen.

idag öppnade den efterlängtade starbuksen i vårat hus!! *jippi*
då jag vet vart jag skall hämta ut mitt morgon kaffe, surt bara att den kostar 3.75 dollar. för en tall skiny mocha


nu e det bara lite mer en 11 timmar kvar tills att jentene landar på JFK!! gleder meg sånn till att se dem igen o visa "mitt" new york :D

men framför allt att få et stykke norge.. mmm deilig melesjokolade med non.stopp. hoppas verkligen att de inte har glömt det!!


igår natt kanske man skall säga kom det snö här i new york, men när vbi gick ut vid 1 pm idag så var det bara blask. uff inte alls lätt o köra barnvagn med små hjul och 2 barn som springer åt olika håll, r tyckte det var super kul o hoppa i allt vatten o t höll på att skratta ihjäl sig för att det läkte in vatten i mina skor!! ash måste köpa nya om det skall fortsätta o vara blask, de är ju varma o go'a mina skor, men de tålde absolut inte detta blasket. grr
jajaja kanske hittar något på våra shopping runder!

nej nu e kl halv 2 am här o det kanske e bäst för fröken eriksson att lägga sig o sova ett par timmar!!

skall föröska hitta en bra restaurang i soho eller greenwish village tills imorgon kväll, har blivit typ förbjuden att ta med de till starbuks, TIG friday, planet hollywood o cafe nu stod de stopp i huvudet, vad sjutton heter den restaurangen som ligger i hörnet av times square och 42 ST???
jaja
det blir soho eller kanske china town!!!

elelr upper east!!

so long!!

det hade jag helt glömt!!

idag, när jentof o jag skulle till butiken för att handla mjölk osv så ja min första krock här i new york, det var på 86th and broadway. vi var väl ca 5 meter undan trotoarenvid ljuskrysset när de small. nu så här i efter hand kan jag inte helt förklara hur det hände, men en bil kom från ett eller annat håll och körde i en annan bil som började snurra o kraschade rakt i yterligare en bil som stod o väntade på grönt ljus.
som tur blev ingen skadad, inte alvarligt som vi kunde se. men de for bil delar över hela broadway. vi stannade kvar o titta, så att jentof inte skulle få allt för traumatiska minnen av det hela o den sk pedagogen i mi försökte förklara på bästa sätt. de ser uta att ha det bra nu mina små.

men fy vad skummelt, tänk bara om vi hade stått 4meter längre fram o om en bil del hade träffat oss, uff nej det vågar jag inte ens tänka på, då kanske jag inte vågar mig ut mer med barna.....

snart kommer mina andra jenter på besök!! är bara 2 dagar igen. *jiwi*
får äntligen se er på lördan!!! gleder meg masse!!!

UN!!

idag var vi i UN eller FN som de säger på svenska...
vi gick ned, var väldigt fint väder ute, men lite kallt när vi var nästan framme, knakk rullebrättet till T. så hon fick gå!







detta rum har svenskarna givit till FN!!!!

image106



lite mindre panik...

idag förlängde jag min engelska kurs lite, innan examen, så nu kan jag pusta ut lite o ta't lungt!! matten, går som den går orkar inte lägga alla energi på den somsagt!

jentof o jag var till Central Park idag, härligt, men det blåste lite för mycke så vi var ganska kalla när vi kom hem, lill jenta somnade självklart på vägen.




det är inte ofta jag visar bilder på jentof men här kommer ett par....

nehe ser inte ut som blogg.se vill ta emot bilder idag får ladda upp mera senare, imorgon skall vi lucha på Unatid Nation! kul o se de, har aldrig varit där tidigare, åkte förbi med sightsingbus o e inte säker om vi kanllade förbi där när vi var här 2000.

kommer förhoppnings vis mer bilder från UN imorra!! ikväll tänkte jag de skulle bli en havl tidig kväll, har kagt mig de andra nätterna närmare kl 2am. pga läxor, men idag har jag tagit dagen fri.

kyrodag

igår blev en riktig kyrko dag, först svensak kyrkan med kaffe o kanelbullle mmmm, där var också en dam som hade jobbat som nanny på 60 talet här  amerika och som bara blivit kvar. det har stått lite om henne tidigare i tidningar, berättade hon, för att hon har jobbat uppsig från nanny till vice presiden inom bank världen. självklart med utbildning på kvällstid.
men på 60 talet fram till 70 kanske 80 talet var det lättare o stanna i us, för då sponsrade familjerna nannyna med gren card.

sedan var det middag i norska kjerka..oxstek med potatis, brun sås o sallad. vaffler o sjokolade till dessert. så de hela i hela igår var en väldigt lyckad mat dag!!!

nu skall de bli frulle o sedan bus med barna.

oki. ny vecka nya tag

igår hann jag jobba på lite med engelskan, är väl nöjde med de jag har skrivit så skall snabba kolla allat innan jag lämnar in det, men har en känsla av att min lärare kommer ha mycket att kritesera! men men. hoppas jag gjorde första kapiteldiagnoserna på matten. är inte helt säker. har inte hunnit sätta mig in hur den kursen funkar helt!
får göra det inatt efter lite kyrkeliga besök.
sjakk gå om 20 min till den svenska kyrkan, halv 5 skall jag var i norska kyrkan o hjälpa till inför träffen där!

lev livet nu, det kan var försent senare i livet!!


se upp i central park snart kommer jag springades med ipoden i fickan o musik som flyger ut örona!! skall ta en  bild o visa swedish cottage!! här kommer en länk så länge!!  http://www.centralpark.com/pages/attractions/swedish-cottage.html

need to go,

uff sitter fast o stampar

nej nu var detta inte kul längre, jag kommer ingen stans med engelskan, jag vet att jag har klagat mycke i det sista. men thats life just right now!!
men imorgon om 1 vecka får jag besök, då måste jag plugga, ta hand om barna o vara guide i den stora staden!!

så uff jag får klaga lite till o sedan måste jag bli färdig!!!

no comments

idag e eller har varit kanske man skall säga alla hjärtans dag. jag är inte så mycke för den dagen, så orkade faktiskt inte gå ut o titta på allt, men har hört attd e flesta restaurangerna har varit fullbokade o att biona kör med super romantiska filmer idag.
jag fick dock en "overaskelse" av barna idag :D hjerte med gotteri, men den största sa till mig: anna du må vente til lördag for og oppne den!!
hehe ja de e klar sa ja för det e bara den dagen vi äter godis!! o så korsade jag fingnrarna, för jag äter inte bara godis på lördagar tyvärr.....

imorgon skall jag på cafe med lite vänner, får se om det blir ett eller fler. tänkte träffa Natalija efter att jag har lämnat brana på dagiset och sedan blir den nog fika/lunch med Helena o Anna och om jag hinner innan barna skall hämtas så kanske det blir ett cafe besök med Isabelle. jaja man får tat som de kommer.

Helena frågade mig om jag ville bli med på bar hoppning på brooklyn sidan, på lördag. blir nog med kan vara kul o möta lite nytt folk!

fick engelska boken idag efter mycke väntande, så nu skall jag försöka komma i kapp det jag ligger efter, är ju en hel del eftersom kursen bara pågår i 5 veckor...dyra pengar uff.

jaja skall försöka ta lite bilder imorgon och visa det fina vädret eller de snöiga, vi får så vad som blir.

för är inte säker om jag hinner studera i helgen, om det nu blir bar jumping på lördag och sedan skall man orka upp träffen i svenska kyrkan på söndag som jag bara hinner vara med en stund på o efter det har jag lovat att hjälpa till i Norske kjerka med middagen där för det e träff kl 18 där.. uff pust ...men det blir kul
älskar sånna helger.
mina kära vänner från OSLO kommer hit den 23 feb och nu e det inte lång tid kvar!!!
ja just sjuton, undrar om jag hinner plugga i nästa vecka, bara har ju vinterlov från skolan, har ju dock hela nätterna på mig!! HEHE eller jajaja som män säger på spanska!!

sweet dreams

uff ash dag

idag skulle cabelguy eller vad det nu heter komma. han skulle komma mellan 10 o 2 men har inte dyckt upp hitils håller fortfarande tummarna att han kommer,

engelskan suger på riktigt idag har fått en del tilbakemeldinger av läraren att jag måste tänka mer på hur jag skriver att det blir gramatiskt rätt.
så idag säljer vi både engelska kursen o matte kursen för 14 schilling.
Helen skall komma förbi och hjälpa med med de gramatiska på dens enaste uppgiften så att jag kan få lite go tibakemeldinge där, men just nu känns det som jag bara kan kasta in handuken där, uff vad frustrerande.

nästa oppgaven orkar jag inte ens ta tag i pga all dålig tilbakemelding, får flash back från gymnasiet och idioten till läraren där. men men jag skal fixa det!!!! i have to.

bara den där cabelguy kommer så kan jag gå ut o rensa huvudet!! det hade varit skönt!

tror tvättmaskin har stannat nu så skall ta ut de rena kläderna o fylla på en ny!!!

see you later
take care

matte B kurs tillsalu

idag fick jag mail av min matte b lärare som frågade varför jag inte satt igång med kursen, oj jävlar tänkte jag, kom på en snabb o bra ursäkt...väntar på böcker som egentligen e sant!!
men som sagt så började jag på de ikke bokbinande uppgifterna och nu säljer jag hela kursen för 12 pecetas om jag får ett MVG!!!

någon frivilig som vill tjäna lite pecetas stavas det så?? jaja

idag har det vart så mycke regn här så jag har knappt vågat gått utanför dörren, efter att jag var o lämnade T på dagiset kom jag hem och fick byta alla kläder... igår snöade de o lade sig lite på marken men självklart var det halv smält idag och vi tog den lilla vagen så det var inte lätt o ta sig fram.. alla andra smarta människor hade ju lämnat vagnen hemma självklart!!!


MET

får se om det går bättre o ladda upp bilderna här en vad det gick på facebooken!!!




så här såg det ut när vi kom ut från museumet !!

image92

image96

idag blåste det väldigt kallt ute, så jag räknar nästan med att vintern kommer inom kort!!

dumma nacken

uff nu har jag haft ont i nacken länge, har provat det mesta genom piller form o pain relife krämer, men inget hjälper... grrr
igår var jag inom cvs o köpte ett stort plåster kan man säga som också är en slags pain relifer, den värmde upp omrpdet man satt den på och det hjälpte där o då kände jag
men nu e jag hel stel igen.... imorgon när jag får lön o tjejerna e på dagiset skall jag till massör.
swedish massage låter bra här borta i A-merika!!

nu skall de bli frulle o sedan skall jag möta Anna unatnför MET- museum

kul o vara lite kulturell på en söndag!!
bye for now

jihu

jag klarade my final exam, med bara 3 små fel... är det muligt eller???
trodde jag skulle ha fler fel, skickade in min andra uppgift till engelska A kursen, väntar nu bara på tillbakemelding från läraren :S säkert jätte många fel, nästa uppgift som jag skall lämna in där handlar om national disch of a country!! plus att vi skall ringa till läraren, så jaha då e det väll bara o ladda på pengar på skypen, för det är ca 4 eller 5 samtal ála 5 min som skall ringas till samma lärare....
var o tränade igår ála nästan 60 min, har inte lika ont i kroppen idag som jag hade sist, men har ju precis vaknat och har ju inte känt efter ännu... på dags listan står det central park/ simning i huset vad skall man välja??

barnvakts kväll i kväll......

final exam

imorgon är det final exam på den sista engelska kursen på nylc på ett par månader, någonstans över atlante flyger ett packet med  engelska böcker som mina söta föräldrar har skickat!! så jag hoppas verkligen att de kommer hem till mig imorgon, jag har ju som sagt börjat läsa upp engelska a på distans, fick min första tilbakemelding, blev väl inte helnöjd med den o inte läraren heller, men det var ganska många småfel, skall nog ta mig lite längre tid på nästa uppgiften. jaja så var det snart helg igen, då måste jag plugga med engelskan... skulle gärna vilja ha ett MVG but that's inposible tror jag, får satsa på ett VG så länge och bara korsa fingrarna.

so long my friends

nu skall jag maila revew till Alejandra som sitter o väntar!!

fet tisdags dagen

i söndags var en riktig rolig dag jag följde med familjen H på tur, först en runda i Central park så barna fick leka lite, geonm 5 ave till 2 ave, där vi stannade till för att äta på en mexicans fast food kjedja, sedan till norska kjerka där barna gjorde fastelavens ris ( påsk ris?!!) och sedan var vi med på gud tjänsten och efter den serverade de fstelavens boller, mmm det var super gott, till och med T tyckte om de riktiga fastelavens bollerna med krem :D r fick bara en slät bolle, men hon var lika happy för det. det blev taxi hem, mörk ute hehe.

igår var jag först med barna till skolan, sedan min egen skola o efter det barnvakt till grannarna i det andra tornet! kul dag, först var jag barnvakt till dottern medans mamman hämtade sonen o så var jag barnvakt till sonen till jag hämtade upp "mina egna".

idag efter min skola tog jag med barna till svenska kyrkan så de skulle få prova på svenska semlor, där träffade vi på presten. hon o jag satt o prata medans T+R lekte.
men jag kom till insikt att fastelavens bollernen är MYCKET godare än semlor... jag är hemskt ledsen SVERIGE men jag kan inte förklara, den norska kremen (grädden är godare tillochmed här borta i amerika) och det är stor skillnad på brödet!

jag skulle försöka förklara vad feastelavens boller och semler var i måndags på engelskan, men jag lyckades inte så bra kan man säga, hehe.

nu har jag fått besked att jag har kommit in på distans kurserna från norrköping, som jag sökte i julas, har 5 veckor på mig att klara engelska A kurser...:S 10 veckor på matte B och engelska b kursen är också på 5 veckor men den börjar när engelska a kursen är slut!!

tyvärr glömde jag kameran idag så det blev inga bilder, men tur kanske var det! för när vi nästan var ute ur parken började det att spöregna så t och jag blev hel våta, medan lilla R som satt i vagnen var torr o fin!! sjutton att man e förstor för vagn hehe!

Vi alla 3 röstar föresten för norska fatselavens boller i framtiden, sorry sverige att vi bojkottar era semlor!!

superbowl


image88






Site:
University of Phoenix Stadium - Glendale, Arizona
Date: February 3, 2008
Kick-off: 6:30 p.m. EST
Network: FOX
Radio: Westwood One
Home Team: New England Patriots
Away Team: New York Giants
Halftime Performance: Tom Petty & The Heartbreakers
Referee: Mike Carey


http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Bowl_XLII



ja så här mycket fick jag med mig av superbowl...men jag hör ju på lång väg vilka som vann om man säger så!!!


GRATTIS NY

vin och chocloate provning...

vi var på vin och chocolate provning igår, det var kul. de hade 6 poster med provningar, först rosé vin som var super gott, sedan röd vin och chocolate med kanyen peppar eller hur det stavas. de 2 sista posterna var inte spriten särskilt god men chocolaten var helt underbar, de serverade whiskey och rom o det är absolut inget för mig.

efter det hamnade vi på ett cafée någon stans i downtown..de hade supergoda wafels, jag tog en chocolate delux....kanske därför jag har ont i huvudet idag-....att det blev för mycke chocolate.....

delux wafel!! skikkelig delux alltså!!
153367-86
trevliga med fika o vin kompisar :D
153367-87
153367-85

de hade gjort ett fint mönster i min latte, såg ut som en klocka!!!


laddar upp bilderna senare, nu skall vi gå genom central park o sedan till Norska kjerka på fastelavens fest!! samma som svenska semeldagen!!

ajoaj

varför har jag börjat träna igen?!!!
jo för att bli smal..again... men det gör ju så ont i hela kroppen efter ett pass...känner meg som en invalido...men imorgon skall vi försöka komma på en chocolate, wine and spirit tasting, det skall bli väldigt skoj, bara det inte gör så ont i kroppen!! ajo... men som det säger om man skall vara fin så får man lida pin!!!
och de andra säger det går över när du gifter dig.... synd bara att det är 100 år till dess :S och då är det väl gifte mål o kistan samtidigt haha. *skojar*

HAHA får se hur mycke detta slavdrivar passena hjälper för har akkurat köpt mig en litem påse M&M jo det e sant den e liten!!! see u 2morrow


måste bara update

jag har ont i min stackars rumpa efter "cykel"turen igår.... körde lite spining nede i gymet o de sätet var inte deiljig kan jag bara säga, aldrig mer cykel, skall nog bara springa!!!
nej nu borde familjen komma hem snart !!

ok då var det klart....

nu har jag sökt in till samordnaopptak... får se vad jag kommer in på...tyvärr måste jag vänta till den 26 juli..blir en klar överraskning om vart man skall flytta och läsa....hade dock bara 10 val, jag kunde tänka mig o läsa 16 program...
snart e det dags o plocka upp tjererna, sedan hoppas jag K o B har gjort mat så jag o tjejerna kan gå till childrens museum...och leka!!

imorgon ser det ut som jag skall på free chocolate, wine and spirit tasting...får se vad det är för något!!
snkss

åhh idag e det 1 februari!!

tiden går så väldigt fott..snart e det dags o åka tillbaka efter nästan 1 års äventyr här... nu gäller det verkligen o ta vara på tiden o vara busies...
behövde vist inte hämta tjejerna k o b gjorde det vist!!
då skall jag fortsätta o leta studier :D

image83                                        image84


http://www.forskning.no/Artikler/2003/april/1051274228.13


haha

vet att jag inte har varit så duktig i det sista varken på att skriva eller träna, men idag blev det 45 min hårdpass nede i gymet... helt slut duschen nästa, nya sängkläder o sedan sova, skit e det bara att det e fredag o att jag måste upp vid halv 8, jaja sådant e livet.
snkks er a.

oj veckan går så fort!!

oj vad denna vecka har gått fort!!
nyss avr det ju måndag och imorgon är det fredag. ser ut som vi skall hitta på något kul i helgen :D men vet ej vad...inga mer inköp direkt!
sitter o väntar på att min distans kurs skall börja, den som heter skriftlig kommunkation... hmm får se hur den gå!!
nu skall jag gå in på samordnaopptak och söka de norska kurserna, sökningen öppnade 1 feb och det tror jag den har blivit i norge nu....k+b tycker jag skall satsa på pedagogoikk eller förskole, men vi får se vad jag kommer in på.....

RSS 2.0