Lördag 29.09.2007

idag möte jag en ny Canadensisk vän, hon heter Shenna och jobbar som au-pair i new jersy.

vi mötes vid madison squar garden och gick hela 7 ave som osså kallas för fashion ave. för där ligger många butiker.

vi var i den största macys butiken och på översta planet hittade vi massa julpynt och jultrön som var pyntade,


inte bästa bilden..förstår inte vad som hänt med kameran....

sedan var vi och åt på hard rock café. åt en kyckling sallad den vär diger kan jag säga. mindes tillbaka när de 3 norska jentemaffian och jag var där :D

efter åt gick vi lite på 5 ave.

kl 7pm kom vi på att vi kanske skulle gå på en musikal, som vanligt hade jag glömt bort vart discount office låg ( pappa de har flyttat den från mitten av time square.....där du var en gång) lisbeth den låg på samma ställe som vi var, men jag hittade inte rätt gata.....))

köpte biljetter til hairspray

den var riktigt bra och i den spelade

LANCE BASS som var med i n*synk elelr hur de stavas...där justin timberlake var med,
vett* ni

http://www.hairspraythemusical.com/hairspray_home.php

sedan bar det av med subwayen hem. började tvätta på morgonen lidag men hann inte torktumla allt så nu sitter jag här vid 3 minuter över 12 på natten o väntar att det skal torka.

familjen har åkt till ja vad het de nu igen....ette eller a'an nt ställe som ligger 3 timmar om new york.

men showen var riktigt bra.

är väldigt nöjd med denna dag :D

här är vi på hard rock café

teddybears sthlm

var på teddybears sthlm konsert igår med annette (vår svenska granne), helena (en svensk tjej jag har mött i senska kyrkan) och annika (en svensk kompis till annette). så¨det blev väldigt mycke swedish power den kvällen. (kändes konstigt för mig som alltid eller mer eller mindre brukar vara ensam svensk med massa galna nordmann ;))
vi mötes i lobbyn vid 9 och dörrarna till konserten skulle öppna kl 9.30pm vi kom dit ca kvart över. de började släppa in folket vid kvart i ca. vi stod ganska långt fram så behövde inte vänta jätte länge. kom fram till vakten sa att vi stod på rsvp list och på cheeky´'s list. så kom vi in fick visa legg och fick stämpel o grönt band= fri öl i baren.
det blev svarta leggins, jeanskjol och en svart topp.


image32
inte den bästa bilden men den bästa jag kunde ta ;)

image33

tisdag

Oki då har snörvelperioden kommit. Ungarna hade det för någon vecka sedan o de snörvlar fortfarande.

Mitt kom i helgen ush fy buhu, säger bara jag. Igår var en lång dag från halv 9 på morgonen till kvart över 6 på kvällen ca. idag blev en lite kortare dag halv dag ca. så idag har jag köpt nya skor *wow* som gör jätte ont o gå i kom jag fram till nu under kvällen, försöker att gå in de ;) min tanke e o använda de på torsdag. Så min fråga till er e hjälp vilka kläder skall jag ha på torsdag??! Kommer en lite om visning här nedan :D

Och så har jag varit på bio nu på kvällen såg:

image29


Oki , den stora frågan kläder till torsdag HJÄLP::::





PSSST här e de nya skorna;)


image28

ny söndag och har snart varit 1 månad!

oki då var det söndag igen.
vad har jag gjort idag. tvättat kläder, skappat nya kontakter, igår var det en svensk familj här på besök och jag fick stå för maten..lasange med kött o en med kyckling. blev lyckad. dagens stoara nyhet igår var att de skall öppna en starbuks här i vårat blokk :D *jippi* beöver jag inte gå så långt för att köpa kaffe hehe.

idag har jag varit i swe kyrka det var trevligt. kul att prata svenska:D annars inga stora grejer på g. skall vara med regine på dagiset imorgon..uff måste stå opp kl halv 8 hehe;)
och skall på " konsert" på torsdag teddybears sthlm spelar här...har skrivit upp mig på rvsp tror jag det heter så jag kommer in gratis:D

här händer det grejer:

var barnvakt till ella o jonas onsdag kväll, torsdag morgon och fredag morgon. passar mina onsdag dag, torsdag kväll o fredag kväll. på lördag har de bjudit in ett svenskpar med barn som bor i etagen under oss. jag har osså blivit bjuden och skall hjälpa till med maten lassage.

onsdagar har vi (tyra &regine) börjat med en så kallad sang og musikk timme hemma hos ett annat barn som bor ett par gater bort. det e kul mest för tyra som får vara med miss cicka o de andra barna jag o regine, där finns 2 andra nannies men mer riktiga en mig da haha. som e polska en på + 50 o den andra måste vara lika gammal som mig eller ngra år äldre. de skall bilda en grupp med musikk og bevegelser för de små brana osså så det blir nok bra skall jag tro.

söndag skall jag till svenska kyrkan på träff för au-pairer och studentr o annat ungt folk i NYC, får se vad de ger säkert massa jobb där osså.

mrs Elfi Alvin ringde o frågade om jag kunde hjälpa dem imorgon. men jag orkar inte tyvärr, skall passa massa barn. så det får bli en annan gång. blir nok bra detta år tror jag. det är osså på tal om att jag kanske skall få börja läsa engelska på FN huset för de har ngn egelska kurs där, säger bara jaja sånn kan de gå hahaha

kalles kaviar!!

asså människan e konstig...när jag bode hemma i sverige avskydde jag kavaiar men nu här borta i usa har jag fått väldigt lust på kalles kaviar ngn snäll person som kan tänka sig skicka en tub ;o) tack tack


tack för kortet mor, far och tussen :D det var trevligt : D kommer nok 1 till er osså snart om allt går som det skall ;o)

gleder meg massvis till den 19 september för dåååå-......kommer mina efterlängtade filmer:D hela one tree hill förutom 4 sesången som inte har kommit ut men min beställning ligger o väntar alla grey's anatomy., om alla e hela o bra skall jag beställa prison break, frustrere nej menar desperate houswifes och lite andra filmer.

snälla syster yster har du plats i din resväska?? att ta med min efter längtade sex and the city boxen??!! tack pözz och du om det e fint väder tänkte jag att vi skall ta sex and the city bussen vill du de??
skall försöka få tag i lite gratis biljetter osså och så snälla säg bara till vad du vill göra och se
kram

söndag:

oki då var söndagen förbi och är inne på min...blir det 3 vecka :S tiden går väldigt fort. familjen holmens besök åkte hem idag, kommer bli tomt med bara 5 pers i huset.

igår lördag tog jag det bara lungt shoppade ett par nya fina stövlar och en liten liten pressent till ullis som fyller 25 snart.. måste komma ihåg att posta så det kommer fram i tid.!!
söndag ringde telefonen vid halv 11 och det var elfi som ville att jag skulle komma likavel och hjälpa dem, hon sa ifrån om hjälp igår.
så jag har varit och hjälp dem nu mellan 1 till 5.

känenr att hösten börjar komma, det e börjar bli riktigt kallt nu.
men det går att sitta ute på cafér med en tjock tröja.
 

nu skall ni få höra:

vad anna banana har hittat på!!

de ringde på katarinas telefon och frågade om jag ville hjälpa till på en vanished day på trygve lie gallery som ligger på nedeste etagen i kjerka. med ja.... de het Bodil Friele, Randi Sandven Skeie och Tone Henschien. fråga me inte vilka de e utan googla dem bara;)

ja som sagt anna sa ja till att hjälpa till att dela ut vin på bricka o det var ju inga problem tills plast glasen tog slut och de andra fick springa o köpa. sedan löste det sig och när jag står o delar ut som bäst kommer en dam o frågar mig om jag pratar svenska, för det hade hon hört o så sa hon att hon hade hört att jag jobbade med barn här på manhattan. för hon hade ett litet jobb erbjudande till mig sa hon på ca 5 timmar o betalt. så jag fick hennes numer. om jag har förstått det rätt skall jag vara ett socialt stöd till hennes man när hon åker till philladelpia på söndag. men jag sa att jag ringer henne imorgon för att få mer info.
damen i fråga het Elfi von Kantzow Alvin och var ngn slags konstnär på mer än säker 80 bast asså..hehe fick höra efter åt att denna Elfi e en riktigt fin dam, som kom till usa då hon var 17 år och har jobbat på brodway och målat de olika grejer till senena. ( de där ordet fick jag inte till hoppas ni förstår) och alla tyckte det var en ära att jag blev frågad, för hon skall vara en riktigt känd konstnär.
jag säger bara dett blir dok intressant samtal imorgon.

serviringen gick utmörkt har lite ont i armarna av att delat ut 150 glas med vin och korkat upp flasker och hjälpt till att plocka fram små plock mat...finger mat kasnke det heter ;) nej nu e kl halv 1 här på natta. ni skall väl stå opp om ngn timme eller 3 . och jag måste vakna kl 9 för att ringa henne Elfi kl 10 kom nu ihåg det anna.

kjerka.

tisdagen den 11 september var jag i norske kjerka som de säger;O) på typ grillparty med jazz musikk. det var väldigt hyggeligt, träffade en massa nordmann som jobbade och studerade här i staden :D

det var ju oväder så tanken var att vi skulle sitta uppe på taket o grilla men det blev innomhus.
sedan kan man verkligen säga att new york byter skepnad på natten allt blir mer upplyst och ser ut som en helt annan stad. hade glömt bort hur det såg ut om natta. har ju inte varit ute så "sent" 10.30 kom jag hem hehe på länge här i nyc.
så hade lite problem att hitta hem. för kjerka ligger långt ned mellan 1:e och 2:e ave och på 52 gatan. det e på andra sidan stan för mig. tog då tban till 5o och brodway och sedan gick det ju bra att gå 8 ave bort och 2 gater upp. och då var det ljust. hade glömt att titta vart man tog tban till uppdown och var jätte kissnödig på vägen hem så irrade bort mig ganska mycke kan man säga när jag hade hittat en toalett jag kunde gå på så var jag borta vid times squer nästan 47 of american ave.

och sedan gick jag lite mer upp o hamnade ngn helt annan stans. så fick ta taxi hem hehe blev på 9 dollar.
idag har jag haft regine på på fm och varit med tyra på sang och musikk hos en tysk familj med 8 andra barn och syskon o föräldrar o nannies ganska kaotiskt men det var kul, så det skall vi gå på varje onsdag em.

imorgon ser det ut som om jag e ledig på fm o skall ha barna på em.

tjohej som karlsson säger här spelar vi svensk barnmusik!!!

ok sånn e de....

då har jag börjat bygga på en hem sida, det e inte det lätase om man inte kan men de sista dagarna har varit otroligt roliga. jag fattar ju egentligen noll...zero zipp.
men tror jag skall först. mailade surtower en dag o ville stänga av mitt aboneman men har inte hör ett pipp av dem. och idag har jag börjat bygga lite försiktigt adressen e www.annamatildaeriksson.se

vi får se hur det går, jag följer utvecklingen med spänning.

imorgon e jag typ ledig :D
skall ju på grillpart på kvällen e lite nervös som vanligt..vad skall jag prata med alla om?!! jaja det ordnar sig nog.

har slutat dricka pepsi max förresten men om hela saningen skall fram har jag börjat dricka mer cola ligth dessverre...
det står bara o skräpar  i kylskåpet o katarina fyller bara på så de måste ta slut..vi skyller på henne så låter det bra:D

förstår fortfarande inte att jag e i usa, känns verkligen o verkligt om jag skall vara helt ärlig.

ok mer att berätta nej det tror jag inte, dagarna rullar på sin lilla gång har inte tränat idag eller igår, pga av sträckning men skall försöka få gjort det imorgon oja får ju internet en eller aann gång imorgon mellan kl 10 -14.
nu e jag super trött o kl e bara 22. skall väl sova snart o se om det e ngt bra på tv...jo har gjort en annan dum grej osså, bestälde 6 dvd boxar med filmer på internet för 900 nok. pappa slå mig inte snälla, men de e sånna jag har önskat mig länge o jag köpte inte alla 100 jag vill ha..plus att det var free shipping...hur jag får hem de nja jo det var ju nästa fråga det ja...kommer ju köpa mer kläder osv nja det tar vi när det börjar närma sig hemfärd annars får jag väl bara hyra ett förråd o ansöka omgreen card eller bli kvar ett par år.
allt löser sig käre far få inte hjärt attack nu.



inne på 3 veckan :D

jaha då har vi avslutat andra söndagen i new york...vad jag har gjort idag?
sprangt till 79 gatan tog subwayen ned till 50 sprang i ilfart till 5 ave. blev stoppad av en rar man som tyckte jag skulle le o lurade mig att jag först att jag inte fick gå längre för att det var filminspelning sedan att jag var med i dålda kameran o sedan tyckte han att jag skulle donera 10 dollar o få en jätte fin keps som går att köpa för 3. sa att jag var tvungen o springa till svenska kyrkan för där var jag på mässa idag. helt ok men prä'sten började grina mitt i en bön...hon kanske hade hemlängtan vem vet.

gick hela vägen från 48gatan genom middeltown upp till brodway sedan vidare till columbus upp till 91 st och sedan ned till amsterdam och 87 st hem åt lite tänkte träna men de hade stängt upp o fixa lite o sedan på bio vid84 st. såg filmen:



                   
image18

ganska rolig men riktig töntig film.

okiu planer för veckan:
tjejerna skall börja på skolan..tyra börjar kl 9 imorgon o regine skall vara på plats 10.45 o bara vara där 1 timme, så tanken e att katarina och jag skall hämta de vid 12 och sedan tar jag de med hem o käkar o har dem fram till en av föräldrarna kommer :D
tisdag e de grillparty på norska kyrkans tak. gleder meg. onsdag kväll blir säkert barnvakt o så inga andra större planer.


vem jag såg idag....

idag var jag på postkontoret kl halv nio o på vägen när jag irrade dit tror jag jag säg henne Victoria Silvstedt
kom trippande me sina höga klackar o vita kappa. är då inte själv klart att det var hon men e nästan säker. trodde mig se prinsessan maddelien på time squre förra sommaren. vad jag har gjort annars idag hmmm var ledig fram till kl halv 5 och då sprang jag på "stan" o sedan var jag o träna. nu på kvällen har vi ätit, visat flickornas tante o onkel vart gymet o svimmingpoolen e o sedan har tjejerna badat i badekaret. katarina o bengt var på barnas skola på info möte.


imorgon e det den stora dagen för flickorna :!! de börjar på skolan, tyra har ju då redan gått ½ år på skolan o trivs men regine har aldrig varit ute på ngn sådan, så det blir väldigt intressant.


håller på o fixar hemsida så det skall bli lättare o visa bilder:D

slappar dag

idag har jag egentligen bara slappet av, tvättat lite kläder, myct med ice the i central park o var lite lost där. gick in vid 87 gatan o kom ut vid 84. skulle försöka o hitta postkontoret men hittade inte de.
när jag kom hem tänkte jag att nu e de dags o träna men hittade inte förs träningsrummet, men efter att ha irrat omkring en stund kom jag på vart de låg. så då blev det träning i 1 timma *jippi*.
imorgon e det arbetsdag igen o slut på latandet. träning kl 7;o)

jo grattis på födelsedagen jossa o grattis i efterskott på bröllopsdagen:D
massa kramar

woodbury

då har anna hittat sitt nya shoppincenter i nj da :D woodbury är en outlet som selger allt lite billigare.
allt e jätte bra "over there" som pappa säger att det heter.

veckan har gått jätte fort, kom ju för 1 vecka sedan o hela familjen holmen kom o hämtade mig. i veckan har de lotsat runt mig i the big aple. i går lördag var jag o hälsade på kasia o gosia.

och idag har vi varit på woodbury.  http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=7

imorgon är det Labor Day och det är en helgdag här så jag är ledig 3 lediga dagar på rkaen "wow"
så ja skall tvätta kläder imorgon, mina egna för det har jag inte hunnit med.
det är lie lustigt att bo här på manhattan, det känns som jag bara e på semester men skall ju lixom spendera 1 år här nu.
här på upper west är det ganska lungt o fridfult, vi bor änå på brodway så trodde det skulle vara trafik men trafiken
kanske fortfarande har semester o börjar komma igång nu i veckan som kommer,
det känns lite lustigt men samtidigt trevligt att ha en doormann som hälsar en välkommen varje dag o säger till när kemtvätten har komit eller om man har fåt ngn större post.

ja vad skall jag mer berätta, har börjat få lite rutiner men jentene börjar på skolan nu på onsdag så då börjar mitt riktiga liv och så skall jag börja på skolan när vi hittar en bra kurs som jag kan gå.
öpte nya tränings kläder o skor på reebok så imorgon kväll e det hård körning nede på gymet, gleder meg:D vågar inte simma för det sitter alltid en vakt där som skall passa på oss så att vi inte druknar. man han satt o titta på mig sist jag var o simma o jag vet att jag simmar konstigt så därför sattsar vi på styrka istället o hoppas att ingen ser mig där. har sätt att de har kameror i hissen, katarina berättade att hon stått o pratat med doormanen när hon såg monitorm men film från hissen och sa : va filmar ni oss o de svarade ja det är klart men vi har inget ljud på!! så å gäller det att uppföra sig i hissen o inte släppa ut ngra gaser om de nu skulle ha ljud på hahaha. kl är 11 på natta här nu, katarina o bengt e ute med katarinas syster o man och jag hade inga planer för ikväll så skall bara se efter barna om de ger ljud ifrån sig men det tror jag inte att de gör, för vi åkte hemifrån vid halv 11 idag o kom tillbaka strax före 8 på kvällen o det har gått i ett så jag tror barna e trötta o kommer sova som grisar, det kommer jag göra snart :D
 gleder mig till jag får internet på rumet för då skall jag kobla datan till tv o sitta o skriva med ett löst tagentbord i knät:D o så skall jag se på film, var inne på amazon o skall beställa massa serier ( som jag hoppas få tid att se i höst) här e det fortfarande sommar!! jag råkade bränna mig lite idag :S det e lixom september så jag tänkte inte på att man skulle ha solkräm, lämnade kvar den i sverige!!

har inte förstått helt hur mina kanaler ligger på tv, men det blir bättre när jag får boxen:D


RSS 2.0