iceskating

idag skall jag överraska T med ett par nya (hennes egna) skridskor) vi skall ha T och Anna em idag, och då står det skridskoåkning på schemat, skall bli spännade, jag har tagit ut boller från frysen, som vi bakde i frra veckan(norska boller = svenska släta vetebullar) innan jag hämtar upp T skall jag köpa med varm applecider till oss, så kan vi mysa med det på subway riden.

Annars händer det inte så mycket nytt här borta, skall vara b-vakt idag till den amerikanska/engelska familjens barn, imorgon blir det fest, och antagligvis utgång, får se om jag hakar på det, men festen skall jag på. söndag så skall de ha super bowl slutspels "fest" i svenska kyrkan, Tina  är sugen att gå, vi får se vad som blir av mig.

Nu skall jag till Starbucks o köpa grejer o sedan hämta upp T

so long wish us good luck :D

snart slut på januari månad :S

uffvad tiden går snabbt..
Idag fick jag ett rolig mail från ullis där hon vista hur "stor" on blivit :D det var så roigt att se, när jag såg henne senast i början av jauari så hade hon mage men inte så stor och nu var de big times bigger :D *tänker högt* hoppas hon fortsätter skicka bilder ;0) hint hint ullis!! Det var så kul att se utvecklingen och sedan hoppas jag kunna få se bebisen på bild,ohh jag kommer gå amok in the babyshop :S Sorry ladies men ni kan returnera sakerna.. jag lovar :D 
Jag har ju mina 2 små godingar så ja är nöjd för tillfället :D och snart börjar skolan så miytt liv tar en annan vändning nu!! Ohh vadjag gleder meg till hösten och alla nya äventyr som kommer, ja har fått svar från csn, men har ara fått en studie försäkran så väntar fortfarande på svar om jag kommer få pengar eller ej. Men som det ser ut nu täcker csn studierna, vi fr se hur det utvecklar sig

nu OTH

hit the road jack!

uff, idag e jag så himmelens trött, somnade som en sten igår kväll vid 11.30 tiden och sov hela natten, skvatt upp i luften när kl ringde vid 6.45. Helgens brabader bestod av skridskoåkning på lördagen, promenad i nästana två timmar på söndagen, sedan brunch med Helena och en kort promis efter brunchen. 

Nu skall jag förska leta mig ned till gymmet och köra ett litet pass med kondis och lite styra, samt se om pilates bollen finns kvar.

so long and take care

Swedish candy

idag fick jag min delivery på svenskt godis, Tina o jag var o tränade sedan spatserade vi upp till henne och jag fick lite efterlängtade grejer, när jag kom hem skulle jag bara kolla mail och sedan hoppa in i duschen, men här sitter jag istället och mumsar i mig godis...ohh man, jag som precis har tränat!! 

Tack syster för godiset ;o)

nu har jag ont i magen istället, smidigt

jaja, bara o hoppa in i duschen hämta de små trollen och knalla iväg på playdate


so long and take care

Idag

är båda barna i skolan, syster kom igår och resan hade gått OKAY antar jag....
NU skall vi ned och träna, mor dina komentarer tar hårt!!!
Sedan hämta upp barna och gå pån play date, hem o lämna av kidzen och jobba på annat håll




syster uppe i luften, r sjuk och jag är effektiv :D

Nu e det mindre en 6 timmar kvar till syster landar, har fått sms att hon kom väl fram till island och de gick bra genom den pass kontrollen, nu borde hon ha stigit på flyget från kelflavik till JFK. Hon skall landa vid 6pm tiden här, hon som alltid har sånn tur att inte få med sig sina väskor, blir kul o höra hur detta går.

R har hostat hela natten, så jag har henne hemma idag, just nu ligger hon och vilar, hoppas hon slutar hosta och inte andas så tungt, stakkar. 

Medans R tittade på BarneTV har jag varit riktig effektiv, jag har städat hela mitt rum, torkat lister organiserat om vissa saker, imorgon blir det att organisera garderoben, så får vi se om det blir utgång på lördag. Söndagen är redan uppbokad för brunch.

Är fortfarande lika sugen på kanelbullar, får se om det blir baka av när barna har lagt sig för natten, skall ha dem hela dagen/halva natten i dag.

återkommer när jag har hört mer av syster :D
so long

Vad har hänt med mig???

Jag brukar aldrig ha Sverige mat abstinens...men nu sjutton slår den till med buller o bång :S  jag är så himla sugen på:




och:

semla.jpg

for the record :
Jag tycker inte om  grädde...ngt stämmer inte hos frk eriksson :S

To the english speaking people!! the pictures is on swedish cinnamon bunl and swedish Semlor(Lenten bun).. and i have some desire for this things and usally i dont like the wipped cream on the Lenten bun the second pic. 
I think I need to go to the Swedish place called Fika or I need to check ou th new AQ coffe shop near me...hmmm 

Snart kommer syster :D

Nu e det inte många dagar kvar tills syster kommer, det skall bli kul. Jag har ju lovat mig själv att jag skall bli duktigare att hitta på saker om kvällarn, nu när jag inte har så mycket att studera! :D så nu skall lista göras vad man kan hitta på här och så skall allt prickas av!!

Det är något konstigt som händer!!

Vädret är lustigt, men *suck* det tillhör väl vintern…. Idag snurrar snön i luften, ser väldigt mysigt ut. Men jag har en stark känsla av att det e brr kallt ute.

Ida står det skridsko åkning på schemat, får se om det blir av, Norska kyrkan bjuder på köttkaker kl 6 pm. Dit skall jag gå!

 

Right Now for
New York, NY


Light Snow

27°F
Feels Like
21°F

Updated: Jan 18 08:45 a.m. ET

UV Index: 0 Low

Wind: From ESE at 5 mph

Humidity: 81%

Pressure:30.08 in.http://image.weather.com/web/blank.gifhttp://image.weather.com/web/common/icons/steady_pressure.gif

Dew Point:23°F

Visibility:1.7 miles

Sunrise:7:17 AM

Sunset:4:57 PM

 

JA så här ser vädret ut för dagen, så då var det inte så kallt ute bara -2,7

 

Höres senare om äventyren idag!


it feels like this.....



 

Men tyvärr är det inte sådant väder ute, men jag fryser o fryser och har ont i magen, ha ha. Var som sagt och tränade igår, blev lite kondition och magträning genom sittupp och Aj vad on det gör idag, kanske går ned och tränar mera senare ikväll, eller tar en lång promenad i Central Park, det var länge sedan. Får se när jag blir färdig ikväll.

Kameran ligger ladda i väskan så borde gå ut och ta lite bilder, samt att rensa datorn, den är väldeg seg om dagen. Har allt för mycket liggandes, på hårdisken och nästan inget på den externa disken, så det blir min mission ikväll :D Imorgon ser det ut som det blir skridskoåkning på en eller annan isbana. Söndag måste jag sätta mig ned o skriva färdigt rapporten så jag får godkänt.

Sedan måste jag fundera vad jag skall göra nu under våren och vilken skola jag skall läsa vid.

Samt söka stipendium.

Snart skall jag hämta upp the girls och vi skall gå på play date. Hela veckan har bestått av play dater, från tisdag fram tills idag och nästa vecka också… busy life they have, the small one. 

 

Önskar er en god fortsättning på dag/kvällen

 

 


c',)

nu e det 17° F  ute, jag fatatr att detta är skit kallt, men su skall vi försöka räkna ut att det skall bli en teperatur som jag förstår,  -8.3°C ni i Sverige säger säkert att det inte allas e kallt men här blåser det massa så det känns som det e dubbelt så kallt. Jag har inte lärt mig ännu att converte från F till C, men jag har min egen skala 32 ta på en extra tröja o allt under 32 e kallt och ja självklart allt över 32 är varmt, 68 o över är super varmt.


men min förra browser hade ett litet fält ned till höger där det indikerade hur många F det var ute o med en bild. Sedan jag byte browser har jag inte instalerat den ige, kanske skulle ta o göra det, samt ha en nyhets symbol. Jag missade totalt att ett flyg hade krashat i Hudson River idag. 


The Yorkers call the weather snowstorm :S

men det vill inte jag kalla det, okey det snöra en hel del, eller snöar o snöra, det kommer många små vita dun flingor ned från himmelen och snurrar runt i luften, men inte snöstorm heller!!!

 

Pga av allt saltande, skyfflande och sopande på trottoarerna så blir det bara slask. Jag har letat länge efter ett par bra vinterskor och idag hittade jag ett par, men det var dyra, nästan 90 dollar, (tänk vad mycket kläder det kunde gått o köpt för de pengarna), men nu har jag vinterskor för 10 år framöver och de skall klara -23 grader, so let say welcome to the winter wonder land and let’s have a hard winter with a lot of minus degrees , so I can try out my new winter shoes!!

 

Nu skall jag ned till gymmet, först en shoot av energyspray, det kan behövas, för jag var helt skakis efter träningsasset igår, märks att jag inte har satt min fot i gymmet under de senaste hmmm…det vågar jag inte tänka på…...

 

So, sis take with you; your workout clothes and shoes and a pair of good walk shoes and let us be fit for fight and in damn good shape for the summer season ;0) and let’s see what the future has for us. I wish you good luck on the test next week, you are going to do fine, you know that you are smarten then me on this things, and you are going to beat my score as usual!!  Let me know when you are finish and every one sends you regard from here

 

To everyone else that’s reading have a wonderful day a stay worm!!

 

xoxo 


hmm

vad skall jag berätta om New York dagen idag da, hmm jag har inte gjort ngt vättigt idag, ha ha, jag har suttit och filat på mina ansökningar om stependium, hoppas det kommer en klar blixt från himmelen en dag och hjälper mig att formulera mig rätt!! annars har jag tränat, wow, jätte skakis i hela kroppen så skall snart hoppa in i ducshen och sedan skall jag läsa bok och jobba mer på ansökan. hoppas hoppas, snälla ngn där uppe gör så att jag får lite stipendium pengar, det behövs om jag skall klara studierna här borta!!!  

Har jag bestämt mig eller ej?? ibland tror jag manmåste bara chansa och se vart det leder?!! och följa sitt hjärt  <3 detdär ser ut som en bak..hur gör ni andra att få till det?? 

dagen idag

självklart hade jag med kameran för att visa mitt äventyr idag, men den blev liggandes kvar längst ned i väskan. 
Idag har dagen beståt av att leta vinterskor... lyxit liv jag lever nu de sista veckorna, plus de kommande ;o) men allt har sin baksida, ha ha.

Ja idag tog jag subwayen till 225 gatan, det gick väldigt bra där, men de hade helt slut på vinterskor, så ja det blev lite andra små saker...fy..var det inte jag som skulle spara pengar?!!! ja väl, så blir det.
men jag strosade lite runt där på riverdale och måde allmänt bra av min shopping. där emot blev jag lite frustreard när jag skulle hem, subway'en fick inte ta upp passagerare på de stället jag hoppade av av ngn anlednig inte på någon av spåren, vet ej vad som hade hänt, så jag tog en buss, tänkte inte så mycket åp vad som stod innan 7, men det går förbi en M7 buss utanför vårat hus så jag tyckte det såg bra ut, fast alla andra hoppade av vid närmaste sub station, men inte jag jag fortsate och fortsatte, körde på Broadway inget fel med det tänkte jag, men sedan kom det massa gater som jag aldrig har hört talas om. jag tror jag var o yrade i Inwood, så jag hoppade av bussen och gick bara rakt ned utan karta, men kom  fram till att jag var någonstans i Washington Hights, hittade en subway stop ganska fort och åkte hem.

Hade spanat in ett par jätte fina sytövlar som e mer vinterskor, i en affär nära mig, men ack nej de fanns inte kvar. De kostar 120 dollar (ca 900sek) här och hemma kostar det över 1200 sek. jaja hittade ett par andra för ca 60 dollar så det får nog bli dem. 

ja det var dagen idag, 3.45 hämtade jag upp T och sedan hämtade vi upp R och gick på playdate hos R's kompis o när det var das för hemfärd ville inte R gå hem, så där var den lyx dagen slut!! 

NU tänkte jag gå ned och träna och inviga mina nya gympa dojer!! Men känner mig inte helt motiverad!

Klag, Klag...slut på Klag, du vet att de finns de som har det mycket, mycket värren en dig. ned o skaka på fläsket!!

slut tjatat eller kanske inte

nu har jag suttit o skrivit klart mion uppsats, det kommer säkert bli kompleteringar på den för jag e inte helt nöjd!! mun nu e jag äntligen färdig...frågan e vad jag skall hitta på nu...kan egentligen inte börja plugga ngt innan syster kommer hit med mit kort, jag spärrade mitt gamla när jag var i sverige....men det e en annan historia. 

Nu har jag jätte ont i rygg o rumpa efter att ha skrivit hela uppsatsen på 2 dygn, nu skall jag snart ta subwayen och möta präst Anna för en snabb fika med en genomgång av hennes yorker liv medans jag har varit i Sverige!!

på återhörande 

JET LAG alt Jet Set

jag lider av en förbaskad jet lag, den borde ha varit borta nu...men idag fick jag bota den med lite suger free Red Bull och på Rite Aid hittade jag C-vitaminer som jag skall prova imorgon och en Energy Shots som man sprayar in i munen, men jag vet inte om de har hjälpt mycket, jag e så trött att jag snart trillar omkull sittandes, kl e bara 9.15 här just nu i skrivandets stund!
Har kommit ganska långt på min uppgift som skall vara inne på söndag så jag tror jag skall krypa ned under täcket o läsa en ny bok, min förra bok 



http://en.wikipedia.org/wiki/Everyone_Worth_Knowing

Läste jag ut totalt sammanlagt på 1.½ vecka
denna var helt under bar o handlade om NYC jet set o coola clubbar, allt som inte är mig!! men det var kul o läsa och rekomenderas till NYC älskare!!

Den nya boken heter Inappropirate Men

Inappropriate Men

Inappropriate Men

“Stacey Ballis's debut novel is a funny, smart book about love, heartbreak and all the experiences in between.”

 

cahtelanie.com,
named INAPPROPRIATE MEN one of their Seven Sizzling Beach Reads for 2004

About the Book


Sidney Stein has come undone, but who's going to pick up the pieces?

After eight years, the passion has evaporated from Sidney Stein's marriage. Her husband seems disinterested and Sidney, always flirtatious, begins to turn her attentions elsewhere. But surely, Sidney could've chosen more wisely than a man more than 20 years her senior? Wait - it gets worse. He's also married. And here's the coup de grâce - he's a partner in her father's law firm.

One would think that Sidney couldn't make a worse choice - but perhaps that's what makes it all seem so right.
In INAPPROPRIATE MEN Stacey Ballis takes a wry, witty and sometimes intimate look at a married woman who has a good eye for choosing the wrong guy.

Relationships are like sharks; they have to keep moving or they die. What we have here is a dead shark.” - Woody Allen

As far as her marriage is concerned, Sidney Stein has been going through motions for years. She and her husband, Mark, have not had sex in a year and a half - he seems to have no interest and she is no longer physically attracted to him. They're more like good friends than anything else. Perhaps he wasn't the right guy to marry, after all. But where does that leave Sidney right now - with all this pent-up sexual energy and no one to lavish it on?

They never leave their wives
.

Enter Geoffrey Fahl. Very much older, very much married and very much a partner in her father's law firm. What starts as a little innocent flirting - older men appreciate the attention more than young studs, even from a plus-size beauty like Sidney - soon develops into a full-fledged affair. However, while Sidney 's marriage is on its last legs, Geoffrey - as he told Sidney from the very beginning - has no intention of leaving his wife. Initially thrilled by her romantic triangle, Sidney soon begins to resent all the time and attention that the neglectful Mrs. Fahl (undeservedly) receives from her husband.

An embarrassment of riches or a wealth of embarrassment?

Rather than carry on in a fruitless relationship, the newly separated Sidney decides to do something she hasn't tried in over 14 years - dating. Now there are more guys to choose from than ever before. But for a woman who needs no help in breaking the Ten Commandments or the Seven Deadly Sins, does that only mean more bad choices?

Up
 
Down
 



New York, New York









Då e man tillbaka i stors staden, efter en lllååång semster (säger jag) kort mear visa andra, ja det tåls att tänka på. 
Mycket som har hänt, rensat i källaren, gick sådär fick bort 2 kartonger, skulle behöva ha bort 4 till, sommar styr. Firat Jul med fam, ut på juldagen, mycket intressant kväll och chock artande :S haha, bara för min egen del, pappa fyllde år, massa besök, rensat mer i källaren, hjälpt till att måla, stads tur, firat nyår i den röda villan i Ribbingsholm. Stort Tack för underhållning och god mat -- lovely!! 2 sega dagar efter det, jag drack bara 1 glass champange men kom i säng sent, på morgonen (min morgon) trodde jag att jag skulle bli uppäten av katten *skrattar* hon kom sent till mig runt 9.30 tiden o började knalla o jama som vanligt men det var OK med lite klapp på huvudet o klia på ryggen o under hakan, vände mig om o fick vara i fred ca 15 min då kommer hon o börjar tugga på på mitt sov linne och slutar inte, så då var det bara att be ge sig upp o servera på silver fat! 
sökt stependium 
söndagen bestod av visit av C,A, L och N jätte trevligt, tack att vi fick komma, kl 6 skulle jag möta upp mina närmaste tjej kompisar på restaurang, super trevligt-- Tack igen-- och det blev massa girley prat, nästan till vi blev utklastade :D

sedan var det bara hem o fortsätta packa, blev färdig vid 10.30pm vid 11pm kom min mor på att hon ville prata med mig o rensa i rummet, jag skulle for the record upp kl 3.45am för vi kom iväg 4.45. resan gick bra. lite turbolens som vanligt men annars helt ok. nu e hubudet så trött så jag tror jag kolapsar snart. skall läsa bok o somnar säker samtidigt som barna.

Natta 

RSS 2.0