snart helg...

Jaha då har lyxpäronen åkt på semester igen da, Tyskland denna gång så det är egentligen inte så lyx men men likavel.

Tanken på att ut o resa skulle ha gjort mig gott, ligga på en strand och bara vara där o läsa en bra bok kanske, har ju börjat läsa Nanny diaries, men kommer inte så långt för det är saker som händer hela tiden.

Har inte fått något svar från Scandinavian house ännu, så har inte en aning om hur det blir på lördagen.

Söndagen e fullbokad, t har sin födelsedagsfest då, K+B har hyrt rummet nere på manzini.

På engelska kursen idag hade v trivia contest. Jag var ganska bra på att svara på frågorna om jag skall vara ärlig. Sedan har jag varit o köpt shampoo  för över 200 dollar idag :S men det är massa frisörshampoo  och det var 40% rabatt på det, så jag fick ca 6 shampoo, 2 conditioner , redken uv rescue och crull dingser som vanligt. Hehe

Ja mamma jag hör hur du skriker ända hit, att jag inte skall köpa mer saker, men hör nu här snälla, detta e frisör shampoo och de är jätte dyra i Norge. Så nu har jag för ett par år framöver och om du är riktigt snäll så kanske du får en i julklapp ;O)


tisdag

Dumma, dumma data, jag hatar denna skiten, skall nog inte köpa en ipod, kommer hata den om någon månad osså, när den blir trög o displayen inte funkar.

Vad e det med mig o teknik grejer grrr

Har ju klagat tidigare i förra veckan att mina tangenter e tröga och tidigare idag höll jag på o klicka på denna f* data, kom inte in på ngn av webbläsarna grr så irriterande.

Idag har jag absolut inte gjort ngt vättigt. Varit på skolan, suttit framför datan hela dagen och passat lite på flickorna medan K var o handlade mat.

Men jag har så väldigt ont i nacken, fattar inte. Vågar dock inte beställa tid hos en kiropraktor här utan skall ta upp det med läkaren när jag skall dit den 2 jan.

Sista kiropraktorn tyckte jag skulle röntga o se vad som var fel, för ngt e fel, det måste de ju bara va, man kan ju inte få ont i nacken a ingen ting. Jag bär ju för sjutton gubbar ingen ting längre. Ok när jag jobbade i bhg så förstår jag att det kunde slita men nu hallå, bär ju inte alls mycke på R?..

Tyra showen hade ju släppts på air här? men Sheena sa att vi inte hade synts till. Så vi får se när det kommer på air i Sverige o Norge.

Läxor nästa så jag får gjort ngt nyttigt idag. Kanske skulle träna för helgen ser tuff ut. Om jag inte hör ngt annat så antar jag att jag skall till Scandinavian House på lördagen och hjälpa till med julpyssel. Hörde att den andra norska familjen här i huset skulle med och söndagen kanske jag måste agera prinsessa eller clown eller bhg tante!!!! Om inte familjen får tag på ngn annan till T födelsedag.

Uff gruer meg hoppas de får tag i någon hehe


 

hehe se på denna

image59



nu skall jag börja läsa



image60


haha får se om man känner igen sig ;o) missade den när den gick på bio, men de säger att boken e mycket bättre <:o) så vi får se.

måndag

Måndag o måndag igen. Engelska kurser och springa på Broadway.

Engelskan blir bara svårare o svårare, i praktiken bra, men jag blir bara mer o mer frustrerad.

Men jag skall inte ge upp, måste klara detta!! Och en kurs till hoppas kunna avklara i januari- februari och sedan kanske i april/maj/juni skall jag försöka klara av toefl test. Korskar fingrarna att de kommer gå som planerat. Vissa dagar vill jag tillbaka till Norge, men idag fick jag bara en manisk panikkänsla nej jag vill inte lämna detta land. Okey jag har det riktigt bra, behöver inte tänka på så mycket, men det finns så mycket kvar att uppleva.

Hösten har blivit mer att skapa kontakter, våren måste bli mer rund resor och mer events.

Jo jag vet att jag har börjat blanda in engelska ord i min redan fina svorsk. Men förlåt att jag e lätt påverkad på det sättet. Dags att fortsätta med läxorna. damn ?


söndag

Hmmm vad har jag gjort idag?!!


Igår sulle jag och Sheena på stand-up show, som ligger på 79 th st. men vi kanllade upp till 110 och broadway eller om det var 111. till en restaurang som heter tom's restuarant som visas mycket i Seinfeld.



http://sv.wikipedia.org/wiki/Seinfeld

så det blev ingen stand up show

Idag har jag först varit i svenska kyrkan o sedan var vi alla och åkte skridskor i bryant park. Det gick skapligt!! Fick hyra skridskor de var blå, med taggar och så var det pjäxa knäppning på de, så det gick urdåligt för mig!! Men höll mig på bena hela tiden :D så det var ett plus.

Sedan var vi på café. Starbuks som vanligt. Annars har det inte hänt så mycket här.

Imorgon e det vanlig dag, barna har skola o jag har skola.

Är inte helt klar med homeworken men men , får göra det sista nu.

Är färdig med presenter till barna osså. T. har ju födelsedag den 4 december. Då blir hon 4 år. Och så julklappar.

Hoppas det blir nöjda. T hade sagt till K & B att Anna skall køpe en Barbie dukke til meg !!

Jaha och då gör Anna det da, R får en Dora docka för de tycker hon om skriker DORA hela tiden.

För er som inte vet är Dora en tecknad figur på TV?n. (barnatv)


 

psst mamma så här ser cardiganen ut till kasia!!

skall jag köpa en till dig osså eller??? *S*


lördag

Lördag *jippi*

Igår blev en sen kväll men inte så hård, 2 glas vin o 2 flaskor öl. Inte så farligt eller??

Men vi hade det jätte trevligt först kom vi till en fransk restaurang jag o Magnus.. sedan möte Helena upp oss o då blev det vinbar och efter det så blev det 2 olika irländska pubar.

Imorgon e det fika på svenska kyrkan och sedan skridskoåkning, blir spännande o se om jag kommer ihåg ngt. tror att jag stod på skriskor senast med Linda o Stian och det är minst 2 år sedan eller hur Linda??

Jaja det gå nog bra.

Eftersom jag är färdig med alla julklappar måste jag nog kanske skriva en egen önskelista till tomten:

Hmm undrar hur den skulle se ut!!

Massa resecheckar eller massa pengar, hmm nej det kan man väl inte skriva heller.

psst 1 månad kavr till julafton...


fredag och mökt ute

Jaha då har det blivit fredag kväll igen da. Skönt?!!

Psst mina tangenter har börjat hänga sig igen, vad gör jag med mina elektronik saker?? Alltid e det ngt

Idag är det R som krånglar?

Får trycka stenhårt om det skall komma r. jajaja

Idag va det black Friday här, all rea har kommit igång, jag va bara i ett fåtal butiker här uppe på uppe west, köpte inget till mig själv *wow* anna börjar bli duktig hehe

Så nu e alla julklappar avklarade till min riktiga familj, bara födelsedagspresenterna kvar. Jaja få se vad vi kan hitta på. då e det bara min externa familj här borta som nisse skall gå till osså :D

Sedan köpte jag en lika dan lång cardigan som jag ha till Kasia, fick pengar av henne igår, så nu ha hon o jag likadana o Katarina en svart . hehe

Ikväll ser det ut att föst bli middag med Magnus o sedan hänge Helena med oss på barhopping.

Bli tokig på värmen i mitt rum, när fönstret e är stängt så e det för skräkligt varmt o när jag öppnar bli det för kallt.

För en liten stund sedan slog jag in alla julklappar o h tagit ned resväskan för att se om allt få plats där och vips gissa riktigt!! Tror det får plats *jippi* behöver inte shippa hem det..

Får bara inte ha med så otroligt mycke kläder bara, nej nu går det inte o skriva längre få ju banka på r knappen varenda gång ju?hoppas den blir bättre tills imorgon hehe


thanksgiving.

Till anonym som skriver att den inte har förstått sig på Thanksgiving!! det har inte jag heller och jag har frågat flera amerikanare, tror det hela går ut på nu i dagsläget att man skall umgås med familjen och äta god mat.

Thanksgiving, or Thanksgiving Day, is a traditional North American holiday to give thanks for the things that one has at the conclusion of the harvest season. Thanksgiving is celebrated on the fourth Thursday of November in the United States and on the second Monday of October in Canada.

http://en.wikipedia.org/wiki/Thanksgiving_%28United_States%29

ok länk på förklaring :D

Tror Thanksgiving kan jämföras med min familjs julafton fast på thanksgiving delar man inte ut presenter. Nu vet jag inte hur alla andra firar julafton, men i min familj så äter vi alldeles för mycket mat.

oj då var det bara 1 månad kvar så är jag på arlanda....

Thanksgiving

Idag var det thanksgiving, jag firade den i Jeresy, med Kasia och hennes familj. Var riktigt trevligt o god mat, kalkon, sötpotatis, majspudding och massa desserter efter middagen. Är så proppmät så jag vet inte varken ut eller in.

Var på restaurang i onsdag, har väl blivit mer eller mindre restaurang dagen med Helena o Magnus .

Var på ett sushi ställe här på amsterdam ave. Jag var mest intresserad av desserten (som vanligt ja?..) men det blev en lobster, mango salad till huvudrätt o Browne / sjokolade kake med is o krem till dessert för mig.

Här kommer en bekännelse, sökte ett jobb igår som jag sökt typ 4 gng tidigare, vet dock inte om det e samma, hann lixom aldrig fråga, för såg mailet när jag vaknade att människan hade försökt ringa mig, men hon fattade aldrig att jag e bosatt i usa. Så jag svarade henne vid 9 am när jag hade vaknat och hon ringde 3 sekunder efter så jag var ganska yrvaken fortfarande. Men vi får se om de hör av sig igen.

Imorgon e det black Friday, det e då rean börjar här!!


 


studier

Oki då har Anna banana bestämt sig för att studera, så här ser listan ut den 20 november 2007

:

  1. -->Optomentri
  2. -->Barnever
  3. -->Sosinom
  4. -->Pedagogikk
  5. -->Tandpleie
  6. -->Psykoligi
  7. -->Sykepleier
  8. -->Førskolelærerutdanning
  9. -->Velferdsfag
  10. -->Helseledelse & helseøkonomi
  11. -->Farmasi

oki det kanske inte var så många, då e det bara dens stora frågan om jag kommer in på dessa studier, skall skicka in alla mina betyg och intyg till samlat opptak nu i veckan som kommer sedan är det bara o hålla tummarna!!

Alla dessa utbildningar är i Norge gott folk som ni vet!!

Nu skall jag sätta mig o renskriva från engelska lektionen, nu blir det bara svårare o svårare.

See you later alligator

 så här blev min HW:

 This person is in her middle 20's, she is about average high and medium build.

Her face is oval shape and she has a straight nose.

She dresses casual to the school and for work.

And her personality is polite, friendly and clam.

Her skin is pale and her eyes colors are green, yellow and brown, her hair is dark blond on the top of the head and curly.

för ekelt eller vad???


måndag

Måndag o måndag.

Började ny engelska kurs idag, fick självklart homework :S write a paragraph that describe a specific object.

Crap hur skall jag klara detta!!

Jag tänjte vara lite smart o describe mobiltelefonen.

Så det blev så här!!

It can have different colors and shape, and it could be in different size. It has different sound. It's very easy to keep the connection with your friends. And this thing has letters and numbers.

Låter det bra eller e jag bara blåst blondin??

På tal om blondin, måste gå o klippa håret o färga det, det ser helt för täskigt ut.

Linda kom hit nu o hjälp mig med håret, har ju sätt att både du o Ida har extensions !!! jeg vill osså!!

Jaja snyft snyft. Det kostade över 125 dollar o klippa sig o färga håret. No way sa jag o gick därifrån.

Jaja skall man kanske palla sig ned o träna. Torsdag e det thanks giving och då skall jag till Kasia.

Och då blir det massa mat. Sedan börjar rean, hoppas iPod tuchen kommer ner i pris. Jag tror ju inte det, men om jag väntat så pass länge kan jag vänta lite till!!

Fick Weeds serien idag 1 o 2 episod så skall snart börja se dem, kommer mig inte vidare genom grey´s and anatomy. Prison break e utlånad till familjen.

Ser just nu på dancing with the stars. Vet ju sjuton inte vem de e är så det e inget kul o följa. Har inte ännu kommit på hur min box funkar med dess fjärkontroll, den e så avancerad?

Tycker mig kunna känna igen ett par personer..

Är nästan klar med alla julgavene? frågan e bara hur ska jag få de till Norrköping på ett bra o lindrigt sätt! Har bara en present kvar till syran, men tror jag vet vad de kan bli. Köpte en Classic Ice Cream

Men det lät inte som hon ville ha den så jag behåller den själv!! Måste bara köpa en transformator osv för att få den o funka hehe.

Det finns så mycket på www.amazon.com som jag vill ha och en hel del som jag kommer att köpa, så jag hoppas de kan shippa till norden.

Uff detta Amerika kommer ruinera mig totalt.


söndag snart ny vecka.....

Egentligen borde jag gå ned och träna nu, har inte tränat på länge, länge. Men jag bara orkar inte har döds ont i magen pga att jag ätit helt fel idag.

När jag sprang hem från butiken idag efter att ha köpt bröd så tyckte jag mig se henne som har vart med i Sabrina, the Teenage Witch samt http://www.thebiggestloser.info/biggest-loser-picture.html

Om jag har fått med mig det rätt skall hon heta Caroline Reha

http://www.carolinerhea.com/flashintro.html

Men som vanligt kan jag ha sätt fel.

Imorgon börjar jag på en högre level på Engelskan, det skall bli spännande. Får se om jag klarar denna leveln.

Vad har jag annars gjort idag. Googlat efter massa caféer. Hittade en som jag skulle gå till men enligt google mapen skulle den ligga vid central park men det gjorde den inte. Den låg nära broadway. Så jag yrade runt gansak länge innan jag hittade fram.

Där möte jag en ny kompis John han är polack/amerikanare.

Magnus, barna o jag ar runt på basar igår. Både i svenska o norska kyrkan. Fick köpt lucia biljetter osså. Lite pinsamt o säga att man vill ha 9 st. men men, sånn e det när man skall köpa till andra osså hehe.

På em var vi 4 på mc donken. Det var inte det lättaste att springa runt med barnvagn på 5th ave och Broadway nedre Midtown, det dröjer länge innan jag gör det igen. Jag han inte se så mycket av jul bazaarena , det var nog o hålla koll på 2 ungar som uppförde dig sig väldigt fint. Var riktigt imponerad av dem. De sprang inte alls runt som 2 vildingar som jag trott de skulle gör? Good Jobs Girls.

Så de förtjänade verkligen mc donken och ett stort tack till Magnus som var så snäll o hjälpte mig med jentene.


Nej nu e det dags för lite grey?s anatomy

natti natt

roliga message

sometimes one smile means mor then a dozen roses.

do what feels right.

be mischivevous, it feels good.

temptation is fun..... giving is even better

smile befor bed, you'll sleep better

write a real letter, not just an email

sing along with the elevator music


natten till torsdag...

okey här sitter jag mitt i natta och försöker bli färdig med min renskrivning av engelskan :S
har massa kvar o det e prov på fredag...uff. tur att jag e ledig, skall sätta mig på starbucks eller ngn annan bra ställe som inte e så dyrt o råplugga inför fredagen.
igår var det dugnad på norske kjerka och sedan bowling för att avsluta det roliga. jag var hemma vid kl 1. van den sista serie med 1 poäng hehe.
idag har helena, magnus och jag varit och ätit sushi o druckigt lite vin samt en öl på en halv slaskig bar.
det var jätte mysigt.
nu måste jag forstätta med engelska.
LInda O. vad blev det för beslut..skall du in i "family" company?? eller vad valde du??

saknar er alla. sees snart igen
kramar
a.

ok, då var måndagen snart över

Uff det blir bara stressigare o stressigare, sista veckan med engelsk kurs för denna leveln . Låter som vi skall ha ett test snart och jag har inte hunnit o plugga så mycket i det sista som jag egentligen borde. Har betalt för nästa level, så hoppas jag klarar den, skulle ha tränat idag, men hostar fortfarande och e lite varmt. Kan dock bero på att det är säkert 100 grader i mitt rum, de har ju ingen smidig ventilation i detta hus måste ha fönstret som vetter ut mot Broadway och får en hel drös med avgaser in, men men vad gör man inte för att leva i storstan  ;o)

Hade helt glömt bort att jag skulle iväg o bowla imorgon, så då kan jag inte träna heller o på onsdag e det vin o sushi kväll med Helena.

Glömde bort at göra min homework idag från skolan så måste gå upp tidigare, men skall ju inte lämna barna på dagiset så det funkar.

Kommer jobba en hel de denna vecka, för familjen får besök från Norge. Men det går nog bra :D får nog ledigt lite mer framöver.

Måste börja med julshoppingen snart.

Hittade ingen vinter jacka så måste köpa en sånn osså. Crap.

Jaja nu e kl närmare 11 och jag har inte kommit i säng, jobbig dag imorgon eller inte jobbig jobbig  bara att den kommer bli väldig sen. hehe

äsh sätter mig med homeworken nu så jag blir färdig och kan sova lite längre imorgon.

sweet dreams

söndag....

har varit i Bayonne idag, eller okey först i new port på mitt favvo mall. hittade som tur är eller rättare sagt ;  tyvärr inte ngt.
jag skulle behöva inhandla en ny vitter jacka, måste gå o leta en dag efter jobbet.

Tisdagens plan på kvällen är dugnad i norske kjerka och sedan bowling på Chelsea Piers.

Där jag, syrran o Magnus var o bowlade. Det skall bli kul o se hur många som kommer och om det är några nya.

Idag lyckades Kasia lura mig att vaxa min bart?sorri kan inte stava det ordet på svenska längre :S ögonbrynen e ju inga problem de har jag gjort förut men min stakkars bart har jag alltid lyckats behålla.

Trodde inte jag hade så mycket men, men, vad ska jag säga? jaha och ajjjjj fader vad det gjorde.

Sorri far om jag glömde säga grattis på farsdag när vi pratades vid på dagen idag. Men håll ut kick i brev lådan de närmaste veckorna, så hoppas jag det tycker upp något!! Psst hoppas bara presenten är hel.

 

Fick också höra idag från olika håll att Broadway teaterpersonalen strejkar och manusskrivarna i Hollywood strejkar. Vet dock inte helt varför men skall ta reda på det och komma med besked!

 

Fotnot hehehe :  http://www.nordskol.org/ordbog/

Till bart?.


sjuk

i onsdags trodde jag att jag började bli sjuk, har haft ont i nacken o huvudet ett längre tag.  men på torsdags em. fick jag feber och hade nog det i fredags, idag går det bättre. huvudvärken har släpt o nacken gör lite ont men men vad skall man göra.
imorgon e min plan att åka till Bayonne o träffa Kasia med familj. det skall bli kul, har inte möt de sedan syster var här.
men innan de skall jag till shoppa på new port mall hittar alltid massa saker där :D och nu behöver jag verkligen en varm vinter jacka. det börjar blåsa riktigt kallt ute, men det e väl precis som det mina stövlar o jag köper en vinter jacka så blir det inte kallare utan varmare. har regnat typ 3 droppar regn här sedan jag köpte stövlarna. Hehe ok det e kanske inte helt sant de. när syster yster var här så regnade det jätte mycke, speciellt den dagen vi skulle på Girls night out.
 
just nu händer det inte ngt spännande här i New York för min del. var på starbuks idag o renskrev lite av mitt engelska projekt. Där var det happy holiday över allt.

skall väl fortsätta på projektet så det blir färdigt till nästa kurs börjar.


take a look!!

http://www.bagborroworsteal.com/product/10432/Jewelry/Vera-Wang/Vera-Wang-Twist-Wire-Morganite-Ring/1



tänk om denna kunde bli min en dag ;o)
en äkta vera wang dimant ring uuuhhh....

jaja vi får se, e ju inte ute efter att ha ringar på fingret just nu, nu skall jag bara leva livet och lära mig engelska, sitter med renskrivning från lektionerna och det tar världens tid.. fattar inte at jag inte började tidigare med den. sista lektionen på denna kuursen e den 16 november och så har jag sign up mig på en ny den 19 en level högre *jiipi*
hoppas jag bara klarar testet som e den 15 nov. eller så händer det inte så mycket, skall köpa mig ipoden snart så då har vi lite o göra, så e det träningen och engelskan som har första prio med alla bruncher på helgerna för det e jag osså de har jag osså förtjänat hehe.

letar utbildningar förfullt i alla länder för att se vad jag vill göra o bo.
nej nu måste jag fortsätta med engelskan see u ;-)

iPod tuch....

image45 vill ha denna.....
och eftersom jag har blivit duktig o träna och bara missat 2 engelska lektioner och skall börja på yterligare 1 till engelska kurs har jag då inte förtjänat denna???!!?!?!

halloween och Tyra Banks show

igår var det den stora dagen här i usa, HALLOWEEN...
barna var som sagt utklädda till bumblebee och ladybird och jag blev då nunna, fick många roliga komentarer och det var många som skrattade. men om det skal bli ngt så skall man göra det på riktigt, hehe. vi gick i halloween parade ca 3.45 sedan bjöd de på apple cider och donut i hippoparken. katarina och bengt kom ned dit för att se på oss (och skratta) det var lite varierande på vuxen sidan med att vara utklädda.
när vi kom hem sminkade vi om oss och sedan var det dags för trick or treat i montana.
vi möte jonas, ella och slowen i lobbyn.
det var kul o vara med på riktig trick or treat, barna gick o knackade dörr och sedan fick de godis. vissa hallar var jätte dekorerade medans andra mindre och andra inget alls.
de fick massa godis.
det slutade ca kl 8 och då var vi alla jätte trötta så jag sov väldigt gott den natten.

idag (torsdag 1 nov) har jag varit på TYRA BANKS show. som vanligt mycke väntande. allt man gör i denna stad innebär vänte tid!
när vi kom dit fick vi stå i kööö och fick en grön lapp, vänte tid igen de vissade oss vidare till en annan kö. när vi slingrade oss igenom den kom vi till en man som ville se id kort, som vanligt fattar de inte när jag e född och han skojade att det var ett fake id. hehe
nästa kö var till 2 män som skulle titta genom väskor o jackor och där fick man lämna kameror och telefoner...ehh jobbigt.
när det var färdigt fick man gå genom en detektor som de har på flyget. ände upp i ett rum med massa stolar, vänte tid igen med att vänta tills de kunde släppa in publiken i studion. ehh e så trött att vänta på saker nu så jag blir galen. tod väl ca 45 minuter o vänta på allt väntandet. när vi kom till en stor varuhis som körde upp oss till studion så fick vi tilldelade platser, gissa vart jag och sheena kom da!!!?? på andra raden från scenen. uff fy tänkte jag, jag har säkert gjort bort mig massa genom att kila mig i ansiktet eller göra ngn konstig min.
jaja vi får se när det kommer på tv. uff hela världen kommer att se mig. damn

imorgon ser det ut som det skall bli party för mig, det blir nog kul det osså. nu måste jag fortsätta med min renskrivning på engelskan.

kramen

RSS 2.0