here comes some of the pictures

here is some of the pictures, my computer is so slow to upload the pictures so some of the rest will come another day

Enjoy for now !!


Washington DC




Brooklyn



The 3D movie Monster VS Ailen



PS have you seen my big nose :S I hate this glasses but the movie was really cool in 3D the characters was so close to your face sometimes!

Hej vänner och alla andra vi känner

Då var det söndag igen, denna dag har besått av sightseeing i Brooklyn, eller nja sightseeing och sightseeing, mer leta efter vintage butiker, hittade 3 st på den sträckan vi gick och letade, sedan finns det ett par andra på andra olika ställen i Brooklyn.
I morgon skall jag försöka lägga in bilder från Washington DC, men nu måste jag bädda klart sängen, hoppa snabbt in i duschen och sedan skriva klart assignment till engelskan, som skulle ha varit klar för länge sedan, fattar inte vart det gick snett i min planering, tyckte jag var ute i så god tid...humpf jajaja....
Jo för att inte glömma det, Turisten och jag var på IMAX (3D) movie idag, det var en upplevelse, de snygga glassögon bilderna kommer oxå imorgon

Då skall jag försöka rensa min dator oxå eller kanske får ta det på tisdag, för nu lever han sitt eget liv.... eller NOTE to MYSELF.... jag e ju barnvakt imorgon och när barna har somnat kan jag ju sitta med det om jag är färdig med engelskan!! juhu!!





Uff tiden går så fort nu, snart är vi inne i April månad...uffa mig


Washington DC

Det va en lyckad tur igar, sorry lanar en annan data utan AAO med prickar!!
Det r amerikans tangentbord, sa ibalnd blir det kanse fel skrivningar nar det gar undan!
Tillbaka till Turen, vi steg upp rumt kl 5 for att hinna med en buss fran Penn Station kl 7am, vi tog subwayen ned till Penn Station, letade oss upp till Greyhound och peter pan costume service dar vi fck veta vilken gate bussen gick fran!sprang dit, vi var inte sent ute men koen var jatte lang, manga som skule ut o resa, brevid varna gate gick det bussar till LA, Phenix och ja fler olika stallen, vi funderade pa att byta varat rese mal, men hade ju kopt guide och allt samt att jag skulle vara barnvakt idag (lordag)
Vadret var OK, det hade regnat bade i DC och New York dagen innan, men vi hade OK vader, kunde garna ha varit mera sol, men vi fick vara glada att de borjade regna nar vi skulle bege oss hemmat.

Vi kom fram runt noon, da begav vi oss ut pa sightseeing, sag val de flesta turist atraktionerna, bilde kommer senare, nar jag kommer hem.
Vi fick reda pa att Holmen var i Washington DC ocksa, men vi sprang inte pa dem :( another time maybe!

efter alla turist atraktioner tog vi en lunh pa ett stalle som hete bakery something more, skall kolla med Turisten som har hast minne. Efter det begav vi oss pa shoping stosade forst runt nara the White House, sedan tog vi oss en taxi till Gorgeton. enligt varan guide book, sa gick det inga bussar dit, men taxin blev inte sa dyr, vi kom dit runt 6pm varan buss skule ga kl 9pm hem. Sa vi stosade runt, kopte lite for mycket klader, skall visa det oxa senare, men det var fina klader som jag kan ha manga ganger. Efter att gatt en stund sa ville Turisten in pa H&M okey sa jag, brukar dock inte handla dar, men oj vad mycke de hade.
Nar vi skulle hem hade det borjat regna ganska mycket, men det var massa folk som skulle ut o ata, sa jag angrar lite att inte vi blev kvar en natt, jaja nasta gang kanske...
Tog en taxi till bussterminalen, fragade om dt var gate 1 som bussen till NYC gick fran och ja det gjorde den, men det kom ingen buss kl 9pm dit som vi trodde, det var sa lang ko (inte ko utan koch sedan o med prickar) ;o) sa jag kunde inte fraga vart varan buss hade tagit vagen, men runt kvart over 9 fick jag tag pa personal som sa att bussen hade redan gatt och att det var en LOCAL, vi satt vist pa express gaten vi, grr jaja men det loste sig och vi fick ka med 10 pm bussen som var express, som skulle ha varit inne pa Manhattan vid 2 men vi kom fram vid kl 3 pa morgonen, det var ngt ombyggnad pa vagen sa vi satt i ko i 1 timme.
Jag ar ju barnvakt ho en amerikansk/norsk familj nu sedan kl noon, det var lite svart att ga upp, men skall se om de har ng kaffe sa ar jag back on track. Skall vara har till kl 8pm ca. Barna sover nu och de kan sova ca 1 timme till sedan far vi se vad vi hittar pa. kl 6pm blir det badning av dem och 7/7,30 skall de vara i sang.

So Long Folks

kan inte linka turisten har for har inte henens adress, men ni far bara ga tillbaka till ett gammalt inlagg sa hittar ni kanske hennes blogg och kan se om hon har lagt ut bilder :D

Washington DC nästa

Imorgon, eller nja snarare inatt (för min del) åker Turisten och jag till DC, för att hälsa på presidenten ;o) våran buss går 7am från Port Authority eller hur det nu stavas...bussterminalen här på Manhattan.

Vi kommer fram till DC runt 11.30 , tyvärr blir det bara en dags tur, vi åker hem kl 9pm. Köpte mig en guide om DC som skall läsas på bussen, ja och så har jag sista uppgiften att göra på Engelskan från Svenska skolan. Ligger egentligen lite efter där och hoppas kunna fixa det i helgen, så att jag kan börja på B kursen som det är tänkt. 6 april. om jag mins rätt,
NU är det sova som gäller om vi kommer över en data i DC så hör vi av oss, om inte får ni vänta tills på Lördag, men lovar att ta massa bilder :0)

Höres om ett par dagar


KRAM

Jo PS. får verkligen hoppas att vädret är bättre imorgon, idag har det bara regnat

Sorry för LÅNG väntan

ok nu skall här tas lite tid för en update!!

Ber hemskt mycket om ursäkt för ingen update på flera dagar (veckor kanske(?))
Men detta beror på sjukdom, jag har ju länge skrytit om att jag blir aldrig riktigt helt sjuk (!) på både gott och ont, men kors i taket, en torsdag för nästan en vecka sedan, kände jag lite feber frossa, gick o la mig tidigt för tänkte att det skulle gå över då, men ack nej vad fel jag hade, fredagen jobbade jag men det gick segt, hade 38 grader på kvällen efter jobb, men Turisten och jag var ju tvungna at gå på girls night out och hämta ut våra goodie bags :S
Lördagen bestod oxå av jobb, R fylde 3 år och jag hade lovat att hjälpa till, det gick OK mellan feber hettorna eller frossorna, ja vad man nu kallar det för. Söndagen hade jag jätte ont i halsen och feber (ps till alla som tror att jag är en väldig känslig person, jag brukar nästan aldrig ha feber och denna gång hade jag feber i 5 dagar och säkert i de 2 förfrisknings dagarna)
Men vi knallade till Svenska kyrkan och lyssnade på en förälsäning, söndags kvällen spenderade jag i sängen, måndagen oxå, tisdagen försökte jag jobba, gick halva dagen sedan fick jag feber igen, onsdagen orkade jag inte vara sjuk så då jobbade jag, torsdagen var jag mer eller mindre frisk (enligt mig själv) så då var det jobb och bio (sunshine cleaning) fredagen, ja det kommer jag inte ihåg vad vi gjorde, inget viktigt säkert.
Lördag flyttade jag över till turisten, vi har besök i 6G av K's föräldrar, så nu bor jag hos turisten (!) bra att kunna flytta runt. Denna vecka har beståt av ledighet typ, hjälpte den lite igår (tisdag) och idag (onsdag) imorgon hoppas jag på ledigt, då har jag och turisten som plan att gå på museum efter skolan.

Nu har vi oxå bestält biljetter till en endags tur i Washington DC, vi åker kl 7am från penn station och kommer fram till DC runt 11.30 och lämnar DC 9pm och är tillbaka i NYC runt 1.30am så då är det bara hem och sova, skall vara barnvakt på lördag dagen.

Har försökt att ladda upp bilder ett par dagar nu, men min kamera och dator vägrar samarbeta, det händer lite då och då, men brukar få till det oftast, får bara försöka tills det går!

Ikväll skall turisten och jag ha mys kväll med film, eller så blir det kanske bio...who knows

note to myself....remember to buy stamps and send the post cards asap


Carpe Diem friends!!

Action on Broadway

idag skall ni höra på maken....

nu har det hänt grejer här på brodan :D

Om vi summerar kardemumman av det hela så började det med att vi (tyra, regine och jag) hörde en smäll!! jag fattade direkt att det var ute på gatan så vi sprang till fönsteret och ser ett rök måln bolma upp lite längre bort. Efter en liten stund ser vi eld , så smäller det och så bolmar det ut rök, ca 2 gng.

Det står en flytt bil där de bolmade och de fick bråttom att flytta på sig och stoppade polis och allt, så ser jag nede vid entren att det rycker och så ser jag eld under ett av gatulocken, det kan ha varit till en gas gån eller ja, som sagt jag har inge aning om vad som finns under Manhattas gator,
Polis kommer, Bransbilar kommer, de spärrar av ett sådant lock och jag säger till barna,:- men det är ju fel lock, försöker signalera till barndmän, som inte har en chans att så elelr höra mig från 6 våningen och då.... ser jag eld igen och så kommer smällen med massa rök, det står en brand man ca 0.5 meter bort, som tur var klarade han sig helt oskad. Så då spärar de av rätt område, phu tänker jag nu har det rätt lock...
Eftre att brandmännen eller figherfiter som de kallas här, har spärrat av området så siprar det ut rök från locket.

Vi står säkert i 45 min och tittar på händelse förloppet, tyvärr vet jag inte vad felet eller hur olyckan har uppstått. Nu står det bara en stor el bil och de borar nede i hålet.
Jaja slut på det spännade livet på Manhattan

Som sagt Fånga dagen och lev livet

haha det glömde jag skriva... jag ringde turisten och frågade om de hade bättre utsikt en oss, de bor ju ändå på 9:e våningen... Turisten trodde ngt hade rasat hemma hos dem!! SÖTA!!

NO comments!!

bilden är tagen av mig, det är vid bion vid times square!
the picture is taken by me. you can see the movie theater @ times square!

back to the business:

jo det senaste 3 som jag har tagit taxi, har taxi gubbe, ja det är bara gubbar som kör taxi i denna staden, så har de glömt att slå på taxameter...grr säger jag, sedan när de frågar hur mycket det brukar kosta svara jag ärligt 10 dollar, som tur var har jag kört ruterna innan och då kostade de så mycket. Men oftas så tro de mig inte och säger bara...yeah you say so, but i don't belive you och mumlar vidare på deras språk...ohhh detta gör mig så arg...dumma taxi gubbar sätt på taxametern i tid om ni inte tror på mig..

Sorry för utbrotet, annars skiner solen här i NYC och allt är bra!!
händer inte så mycket annars, mycket jobb som vanligt!!
so long 

Carpe Diem

helgen är snart över....

I fredags var turisten och jag först på koreansk restaurang i East Village, sedan bar det av tull lokalen där vi skulle se STOMP, den var super bra, väldigt effekt full :D recommends vi var hemma inte allt försent på fredags kvällen, tror kl kan ha varit runt 10.30/11, jag skulle bara vila ögonen 5 min innan jag skulle tvätta bort smink och klä om mig, men jag somnade som en stock utan att ha bäddad sängen eller fixat mig, vaknade vid 2 tiden att det var lite obekvämt, men dum som jag är kröp jag bara ned under täcket:S och somnade om till kl 10 på morgonen. Lördagen, bestod av brunch på Lalo, städa rummet och barnvakt till en tysk familj 7pm till 12-30. Där hann jag faktiskt skriva klart min 4 assignment till engelskan och skickade in den nu på morgonen, väntar dock fortfarande svar på den 3;e. hoppas på ett gott svar där ifrån, Nu sitter jag och lyssnar på norska NRJ, skall hoppa bort till garderoben och hitta dagens kläder, så får vi se vad dagen bjuder på, Turisten ville till China Town och jag har min stående ”dejt” med Helena och Anna kl 6pm på Lalo.



Carpe diem vänner!!

RSS 2.0