blogg uppdate

BLOGG:  12.22.2007

 

Okey då var man färdig packad, färdig sprayad och allt annat som e gjort är gjort.

Hoppas jag inte glömt något nu bara som att släcka eller vad har jag glömt?

Shuttel vanen hämtade upp mig innan kvart över 3, jag stod oh önskade doorman happy holiday o allt o när jag vänder mig om så ser jag att shuttel vanen redan står ute o väntar.

Vi åkte runt lite på upper west side o hämtade upp annat folk, tror vi hämtade upp de sista vid kvart i 4 och det var i början av midle town och var nog ute från lincon tunnel vid ca halv 6. Kan snacka om att vi hade en sur chaufför då.  Tänkte bara stilla för mig själ, gud så skönt att inte ha bil på Manhattan. *S*

Var säkert mer jag skulle berätta om resan men det känns som det var så länge sedan nu, okay vet att det e bara typ 2 dygn sedan, men men. Flyg redan gick bra hem, i München träffade jag lite roliga pojkar som jag pratade med på vägen till gaten.

Vi landade på Arlanda som var täckt med lite snö vid kl 14.45, vi hade blivit försenade från starten i München.  Men som (bank, bank i bordet eller huvudet(det som e mest träaktigt)) så kom mina väskor ganska snabbt, så jag var ute från tullen o allt vid halv 4 och fick stå länge o vänta på tåget som skulle ta mig till Norrköping.

 

På tåget träffade jag en äldre dam som var väldigt prat glad, det var väldigt trevligt och gjorde den 2 timmars långa resan till hem, hem väldigt kort. Hon tyckte att jag skulle fortsätta att åka till linköping o göra henne sällskap sista biten av resan.

 

Igår var det julafton, vi firade bara vi (den lilla familjen på 4) blev ganska många paket, av syster fick jag presentkort på GINA *yeah* tackar, shopping nästa ;o) och lisa marklunds nya bok, som jag dock inte hade någon koll på att den kommit ut :S farligt de där o bo på andra sidan atlanten tappar koll på sin favvo författare, annars har jag haft sten hård koll o alltid vetat innan när hon skall ge ut böcker. Men men, det var verkligen en surprise :D tack älskade syster;O)

Jo, mor o far o jag var ju på midnatts mässan i den katolska kyrkan vid 12 slaget, det var lite tråkig, brukar vara bättre.

 

Idag så e det den 25 o jag har bara haft en slappar dag, tittat på O T H, fick ju fourth season dagen innan jag lämnade NYC *yeah*

 

Imorgon e det pappas födelsedag GRATTIS FADER, får se om han blir glad över presenterna!!

 

Just nu sitter jag o funderar på över utgång eller inte, men skall nog klä upp mig lite o ta bilen till syrran.

 

snkks


ok..hmmm

ja då var allt packat o klarn, nej okey inte allt, datan e kvar o lite joks, men för övrigt resväskan e packad o låst, ca 4-5kg övervikt, snälla snälla lufthansa låt detta gå bra. handbagage är osså sten proppad. men det går nog bra skall nog kunna få upp den på hyllan på ett eller annat sätt. batteri till kamerna e laddad(sitter i elurtaget), skall då bara försöka o få med den i stressen
. kläder e hängt fram (hoppas bara de passar) fimer e snart packade. pressenter till barna i bygget e lämnade. stugan e tvättad, väntar bara på tumlar som e färdig om ca 30min. nya o rena sängkläder när man kommer hem!! så då var de bara o spraya lägenheten snart. åt en brunch med erika vid 10 e ju inte många timnmar sedan, borde kunan stå mig fram till flyget. eller?


kan någon förklara för mig hur man packar lätt?? har man alla kläder på sig då eller?? det skulle jag gärna vilja veta! jag e nog denna enda på hela vår jord som inte vet de!!


jaja what ever. nu kan jag sitta o slappa av i ca 45 min sedan e det o ställa ut grejerna i hallen o börja spraya!!
må gott o god jul

morgon *gäsp*

haha nu var det morgon, jag har sovit riktigt oroligt inatt, måste vara för att familjen inte e hemma. okey jag hör inte barna lika väl längre men ivilketfall så bara vetskapen att de är hemma. har inte kommit l ängre med mitt problem, min resväska...skall på brunch/frukost med erika nu kl 10, så har ca1½time på mig att tvätta golven o mitt badrum. sängkläder ligge i maskinen nu!trist o grått men ingen snö. uff. kjedligt. jaja vad skall man gör?? vi styr ju inte över vädret och jag hade inte helt rätt på det gramatiska på my three wishes . så den blir inte uppfyld alltså!?? dum lärare som skriver i'll give you three wishes. complet the sentences below. if the gramma is correct, your wishes come true!
jag hade ett pyttipytt fel. så det e väl därför. nej nej skriver mer senare om jag hinner, nu måste den polska städerskan träda in!!

jo en ska till ngn som vet hur man laddar över dvd filer till iPod Tuchen?? jag kalara det inte, klarade musik från cd, men ej DVD!! vad gör jag för fel??

*gäsp* städning!!

lufthansa!!

hmmm vad kommer lufthansa säga om 4 kg övervikt på min resväska o 5 på mitt handbagage?!! hjälp!! varför klarar jag aldrig o packa riktigt!!!


hehe jo det osså, vår gamla kära doorman kan vist mitt namn han sa när jag kom in idag good day ms anna haha.
sedan var jag ned o hämtade mitt efterlängtade one tree hill, innan hade jag varit o hämtat vågen hos grannarna i 9g tror jag de bor i så det var 2 doorman nede den ene hade gått av sitt skift eller ngt han säger till mig how are you?? jag svara fine thank you and you!? och han säger till mig whay do you carry you  weighing-machine?? och ser dumt på mig!! 

äntligen!!

jag klarade mig på final exam, 25 poäng av 28 så det var ju inte jätte bra men det var precis på gränsen till exelente!

syster har fått

Godkänt på sin filkand examen eller vad de nu kan heta, jag var på restaurang nede i Soho idag men ett par vänner från engelska för att fira vår framgång ;o) big joke!! Men men, alla julklappar e packade i den stora resväskan, som kan väga för mycke har dock ingen våg här hemma så det e bara o ta med sig lite extra dollar, men den e ju inte överfull som vanligt. Men det blir nog dock handbagaget tyvärr, data skall hem( har ju alla söknadspapper där jö!!) samt att jag fick 2 nya broschyrer idag om skolor här bota som skall gå igenom på flyget *pust* kul att man har något o göra :D  annars så går maskinen för fullt måste ha med mig lite rena kläder hem :D har dock bara packat klänningar men måste ha 2 jeans med mig!! 1 e packade men den andra tvättas nu!!

Allt från telefoner till pass o viktiga papper e framplockade, (så jag kommer in i landet igen :S jobbiga saker detta här asså!!)

iPoden skall laddas inatt, lägenheten skall städas o sprayas imorgon plus att jag skall försöka lämna åter kardiganen jag köpte till tante kasia som inte passade, hoppas jag kan få byta in den till en ny klänning:D *det hade varit underbart*

säkert massa jag har glömt, kom på att jag har en klänning hängande kvar i badrumet som skulle med *pust* o jag som har satt dit låste o låst den stora resväskan. Shit bananas. Jaja bara o öppna igen da!!

Min största farhåg e nu bara tänk om inte min resväska kommer till Arlanda, då får ingen sina presenter i tid, kanske skulle dela med syrran, men nu e ju allt köpt o packat så?.

Kl e bara kvart i sju här o det e kolsvart jag sitter i nattkläder o skriver, och ser in i mitt klädskåp ups..det e inte halvtomt ännu hur skall jag få hem allt?!! Jaja mor o far kommer i mars de får ta hem en väska med dvd o skivor o annat joks som man kan leva utan.

Önskar alla en trevlig jul, kommer troligtvis inte skriva imorgon om inte prince charming kommer o knackar på dörren, haha på tal om doorman telefonen, de ringde upp hit o jag svarade men sedan började han prata med ngn annan så jag tror han måste ha ringt fel!!

God jul hoppas tomten kommer med fina klappar o god mat till er osså!!


later...

Oki doki, vet att jag varit väldig seg på det senaste dagarna o uppdaterat, men det har inte hänt så mycket?

Har haft hand om barna o gått i skolan, är sketa nervös just nu inför provet på fredag, frågade lärarn om han trodde att jag skulle klara det o han svarade NO??!!! What?! Sa jag, What do you mean?

Han bara skrattade åt mig o gick! men provet innehåller bara de vi har gått igenom i klassen och jag har varit på alla lektioner förutom 2!

Fick också hem lite övningar som man kunde träna på, men det är de där dumma böjningarna som jag har problem med! Men men, hoppas jag får till det på fredag. Vad händer ananrs?! FAM drar imorgon till NORGE, jag åker till jersey efter skolan för att säga god jul o gott nytt år till malgosia och hoppas få se en skymt av kasia. Fredag är det final exam  grr?gruer meg,

Lördag åker jag hem, skall beställa en bil som kommer o hämtar mig. Men vet ej hur dags jag skall lämna Montana?! Flyget går 20.30 ngt i den stilen, så måste ju vara 2 timmar innan asså: 18.30, tar säkert mer än 1 timma ut, hmm kan räkna med 1.5 timmar kanske. 5 blir det för tidigt?! K+B o barna skall ta ett flyg som går 8 o ta har beställt bil till 5. Men de skall till JFK, nej jag tror jag satsar på 5pm jag med.

Ok då var det beställt, får se om det kommer någon o hämtar upp mig, skrev att mitt flyg går 20.30 men man kanske skulle ändra på de!! Jaja mailat de då får vi så vad som skjer?a!!


plugg dags, see u later

fort. söndag

haha gissa vad fröken blå har gjort idag???

ni som känner kan nog gissa... så bara gissa på!!
och ni som inte gör det shot ?!!
svaret får ni om ett par dagar! ;)


psst vinnaren vinner ett vykort från NYC samt en liten överraskning ;) haha

söndag kväll

Idag har vi varit på target

Där har jag shoppar lite som vanligt men nästan inget till mig!! HEHE, ja ok lite små saker men det räknas inte, jag köpte världens fräsigaste stickers som jag skall göra ett kort av o skicka till Annika nästa år, eftersom jag bor på andra sidan atlanten o inte kan blinka med ögonen en gån o vara på plats när de skall ha becholrette party för henne. Gruer meg sånn att jag inte kan vara med?

Men vi får ta igen det bara du o jag vännen när jag e hemma.

Det bara regnar ute o e jätte mörkt o jag e trött som vanligt, gruer meg lit till jag skall hem, hur det kommer gå medx tidsomställningen, men förhoppnings vis e det massa som händer så jag inte tänker så mycke på de. Men de säger att det e alltid lättare o komma hem till sitt hemland..

 


...

Sammanfattning av helgen, vad har jag gjort denna helg?? Hmmm? inte mycket egentligen:

Fredag barnvakt och Erika från engelskan kom på besök. Lördag inte mycket på morgonen, lucia firande på em. Det var svenska kyrkan som anordnade denna lucia firande, så det var enormt mycket svenskar och bara svenska sånger!!

 Idag har jag tänkt mig att palla mig upp till Harlem o köpa några fina klänningar,(psst vi har fått snö ute, det e inte mycke men lite!!)

Annars har det nog inte hänt så mycket annat spännande här, snart jul, är hemma i sverige om 1 vecka o firar jul med familjen. Skall bli intressant o se om jag får med mig alla gavene hem :S o om familjen blir glada!! Korsar fingrarna på de!!


american gangster

Då har man gjort en god gärning!! Eller hur det nu stavas! kl e snart 2 på natten, jag skall snart upp o vara med på social breackfast i R?s klass om inte B följer med.

Jag möte Nina en tjej från Stavanger, som jobbar som nanny utanför Boston till en halv norsk/amerikansk familj. De som e ett bekanta med min familj. Hon var riktig trevlig, vi gick på stan. Se på fakta här nu da!! JAG ANNA MATILDA EVELYN ERIKSSON SHOPPADE INGET! Ups, där kom hela mitt namn ut, men de gör väl egentligen inget de står ju på bandern eller vad de heter? jaja sök upp mig den som vill. Ja men nu till saken. Hon shoppade sedan gick vi och åt på JFC tror jag den heter. Nej den heter inte så, skall ta reda på det. Men ja tog subwayen till lincon center och gick på bio kl halv 11. Kom 10 min försent men bion hade inte börjat helt. Filmen var lite trög, tycker jag o jag var trött så höll på att somna x antal gånger. Vi såg american gangster .

 image70

 

På g hem tog vi en taxi och han e den otrevligaste taxi gubben på länge, stackars nina kom inte ihåg vad hennes gata hete, där de bor nu, medans de e på besök. Hon hade bara adressen, vi sa den o taxigubben blev jätte sur på oss, han sa att det numret finns på alla gater ända upp till harlem. Oki sa vi men då tar vi bara 1 stopp o letar oss fram? de visade sig att de bara bodde 4 gater från oss så det gick smidigt.

 

Nej nu måste jag sova eller först googla lite efter coments i sverige eller vad de nu var vi hade till homework?..


ups

kom på en tll sak till to do lista, radera musik på iPoden o lägga in filmer så jag har ngt att göra på min flyg resa, de brukar ju aldrig ha bra filmer när jag flyger!!

lucia

Jo tack för kom. Om min klänning e ju väldigt nöjd med den, skall nog inte säga detta högt, men viskar, skall nog köpa på mig lite fler klänningar från samma butik, för de har helt ok priser och jag har inte sätt dessa klänningar ngn annan stans.  Men det pinsamma e att de börjar känna igen mig i butiken :S men men.

Ok skall berätta om dagens morgon, jag vaknade ca 7.15 fick sprätta upp som ett skott och borsta tänderna o klä på mig fast? 7.30 när jag har tandborsten i halsen knackar det på dörren hör en liten röst som frågar Anna vart e du?? Jag svarar Anna ligger i sängen om 2 sek springer fort fort hoppar i sängen då kommer T med en kall klut (handduk) o så säger hon SOV!! Ok så snarkar jag vidare och så får jag den kalla kluten over ansiktet. ??jiii??skriker jag och hon ler av förtjusning sedan var det upp fort, fort för de skulle vara iväg till skolan vid 8. På med lucia kjolen, fram med ett fat med lusse?kaker? och på med lussemusik, och lille jente sprang runt i lgh och koste sig med att vara lucia!! Det var jätte sött o se.

De kilade iväg till skolan, jag gjorde min frukost i lugnoro så gick jag på min skola, under lektionens gång sa lärar?n att de snöade, men jag vet inte vad han menade med snö? när jag kom ut haglade de massa små o elaka isar kulor, så det var bara o springa hem!! Ser att de haglar fortfarande, Helena sa att de skulle bli snöstorm idag, hoppas hon får en trevlig resa hem och gleder meg till o se henne i jan igen!!

Nu e det städning av rum som står på to do lisat.

Sedan skulle man kanske gå o titta på en ny klänning, men jag skulle visa en annan familjs nanny nyc idag så det blir väl lite shopping då, kanske skulle vänta till helgen. O shit vad skall man ha på sig på lördag, vi skall ju på lucia firande då osså!! Med svenska kyrkan, men eftersom den e så liten har de hyrt in sig i en annan kyrka.

Däven jajaja det löser sig!!


.......

Bekännelse:

Usa?s människor e egentligen inte trevliga, utåt sett så verkar de super trevliga. För det e alltid HI, HOW ARE YOU AND WELCOME, men sedan kommer den lilla djävulen fram, om man står o räknar pengarna en gång för mycke eller frågar fel fråga eller bara gjort ngt fel som man inte ens inser själv och så e de förbaskat tröga själv när de gör saker, som att slå in varer eller what ever.

En annan rolig sak e att de ofta säger sorry till mycket eller excuse till massa.

 

 


 

 

 

Vi var till butiken häromdagen och letade efter saffran R höll på att somnade på vägen till butiken, så jag fick upp henne innan det var försent (kl var runt 18.00) så jag tänkte att båda flickorna kunde gå, men nej det tyckte inte T, så hon satte sig i vagnen och stackars R fick gå o när vi kom in i butiken fick R en liten vagn som var jätte trög att köra, (önskar jag hade en videokamera o filmat) men men om vi nu skulle komma till saken, ja jag vet att det oftast inte har ngn poäng det jag säger? jo R på 20 månader körde runt med den där vagnen o plockade saker som vi skulle ha o stora syster satt i vagnen som jag körde. R råkade köra på en dame och jag såg hur sur hon höll på o bli så jag skyndade o säga excuse us och då tittade hon ner o såg lilla R och bara log, pust sa jag. Men då får jag en kommentar av T; Anna det heter inte EXCUSE US det heter EXCUSE ME. Jag svarade henne roligt, men T du et ju att R har svårt att säga excuse me så då kan lika gärna jag göra det för båda 2, hela vägen till kassan så säger T EXCUSE US så fort stackar R körde i en vägg eller något i den stilen. Hehe

Igår bakade vi lussekatter eller ?lussekakor? som T kallar den för, skall försöka få ,med mig ett par till skolan  o berätta att det e Lucia vi firar imorgon. Samt att jag ,måste hinna  vakna innan K+B o göra en lucia frukost och så skall T gå i lussetåg för dem.


måndag, måndag blå måndag.

heter väl egentligen blå onsdag i påsk veckan men jag tycker det passar med blå måndag osså!!!


Uff da, stackars a-lie o lillebror o resten av familjen K, nu har det hänt dem osså. Pani E har somnat in. Men kära vänner, mm har det bra nu, hon e tillsammans med alla andra nära o kära och dansar där uppe bland molnen.

Fick mig o tänka på mina egna kära där uppe bland molnen, hoppas verkligen de har det bra nu och inte behöver o linda längre som de gjorde den sista tiden här nere tillsammans med oss.

Förlåt att jag tänder så sällan ljus för er, men det brinner alltid ett ljus i mitt hjärta och en tanke tillägnas er hela tiden. Har dåligt samvete att jag är så sällan vid gravarna, men jag bor på andra sidan atlanten. I sommar måste jag åka till babzia i dziadek grav, saknar dem otroligt mycket alla 4. Det är vid sånna tillfällen man får sig en tankeställare, hur mycket man saknar dem man inte kan träffa. Ja vist självklart saknar jag er andra som lever, men vi har ju ändå sporadisk kontakt mer eller mindre.

Men jag får aldrig reda på Ejas recept på rolader och inlagd gurka och farfars prat om att vi skulle åka till Kina o gå vid den kinesiska muren när han vann pengar, dziadeks snabba o roliga sätt o äta soppa och när han skulle prata i mikrofonen och babas goda pannkakor och när baba hade ätit sin glass färdig, skall inte gå in på detaljer där men om man säger så skålen var helt ren när hon var färdig.

Så har vi självklart mina 2 morbröder som sitter och tittar ned på deras barn o barnbarn och oss andra i släkten. Men allt detta hände ju för så många år sedan, så jag har ju lärt mig o leva och inse att de har det bättre ovanför molnen, vi hade en väldig fin tillsammans med dem den långa tid vi fick vara tillsammans.

Men ibland skulle de vara skönt o bara prata med de eller bara se de fler gånger

Men men den tiden kommer väl. Hade varit kul att gå till en spådame eller en sånn som kan få kontakt med de på andra sidan. Men jag e för chicken för att göra det.

Nej nu måste jag sätta igång med engelskan, ligger lite efter med renskrivningen.

Imorgon e det stor projekt på G. VI SKALL BAKA LUSSEKATTER eller kaker som T. säger.

Har lagat degen i förväg så när jag kommer hem från skolan e det bara o sätta fart!! Det var inte det lättaste o hitta jäst i detta land!! Saffran vågade jag inte ens leta efter så tack mamo!! Lärde mig idag att jäst heter yeast. Så vi får se vad de blir för lussekatter, pratade om det i skolan idag o lovade ta med mig ett par st. på onsdag (hoppas jag blir godkänd utan att göra final exam)


söndag o ack söndag

Jaha då var det söndag igen, o inget vettigt gjort idag. Åkte ned en snabb sväng till MSG för att titta på en keps till MR J som önskade sig en, men de hade tyvärr ingen som han nog ville ha. Men men.

Jag hamnade tillslut på Manhattan mall där det självklart blev shopping. Fy anna nu måste det bli slut snart, du får snart ta o jobba som volontär om detta fortsätter!!

Men men jagköpte lite ur SJP kollektionen? för er som ej vet så e det från Sarah Jessica Parker http://www.imdb.com/name/nm0000572/

http://www.bittensjp.com/

den heter BITTEN och alla hennes plagg kostar under 20 dollar. Skall köpa på mig mer kläder efter julen!! Hmm jo jag vet vad ja sa förut, men kläder e kläder!!

Nu måste jag börja med engelska läxan som jag helt har glömt vad de var så får försöka skarva lite o se vad de kan bli!!

Imorgon måste jag hitta en present till F och R har födelsedag en eller annan gång i januari så det måste jag osså hitta ngt till? jaja det löser sig.

tack familjen för namsdags hälsningarna!!

lördag yeah!!

    

resturang besök med goa vänner.
vi var på en restaurang o midtown igår, det var jätte mysigt, först var det fördrink hos malin och peter, (sista bilden)
sedan var vi på restaurang, som heter ngt på T. jag åt en jätte god seafood rätt, med räker och musslor o pasta.
sedan blev det efter drink hos malin o peter igen o efter det blev det taxi tur som tod en hel evighet!! till utestället. jag trodde det skulle vara mycket bättre stämning o allt, men men. pasquale o erika var där från min engelska kurs. kul o se dem, men tycker synd om dem, för det var nog ganska mycket svensk musik.
vi missade tyvärr hela lucia firandet, men men tror inte det var så mycke o hänga i julgran hehe.

panic

hjälpe mig. nu e kl halv 4 här o jag tvättade moin kläning för ca 2.5 timmar sedan eller tvätta o tvätta, sköljde av den med sköljmedel så den inte skall klistra sig fast intilkroppen och att det ser ut som jag e gravid!!
men jag e rädd att den inte torkar och då e hela kcällen förstörd, kan ju lixom inte sprnga ned o köpa en ny!! eller what?? kan jag de??
hmmm efter en tanke NEJ...

fingrarna e lackade, men som vanligt har jag ju aldrig tid o vänta tills de torkar helt så de e lite skrubbade här o var.

kan bara informera att mitt öga är mycket bättre, rött men inte lika svullet, men får se vad den säger efter att mascaran e lagd.

vad i sjuton skall man ha med sig till malin?? hmm elle fick ju the, har ju ett par packet mecd varm chocklad som man kanske kunde ge bort.
jaja tar det innan jag springer hem til dem.
nu åter står dusch och håret, hinner inte med färgning idag, så för göra ngt uppsättning så det ser ganska ok ut!!
skall sätta på lite timberland musik nu o få in party stämningen....yeah rigth


så får vi se vad de blir av denna anna idag....

hehe

Då har äntligen  bebisen kommit hem ;D haha min iPod kom hem till mig igår. Så nu kan jag börja leva mitt liv igen, haha. Det har varit ganska tyst i öron?a de senaste månaderna, sedan min gamla mp3 crassed. Men nu e alla låtar synkade med iPoden och skall se vad min hostfamily har för låtar o se om man kan robba några av dem hehe. De köpte osså en iPod igår.

Ikväll e det stora planer, berättade jag igår?!? att jag köpt en jätte fin klänning och den har jag tänkt o ha på mig!!

Skall se om jag kan få en bild med mig själv id en. O shit kanske skulle ladda kameran så det blir taget massa bilder ikväll, eller ja har ju vanliga batterier, kanske skall ta slut på dem först.

Tyvärr går det nog inte o blogga från iPoden, men de gick o titta facebook o kanske maila, har inte provat det. Men jag måste rensa bland min musik, har då den mest rara musik inlaggd allt från dumma skämt till barnmusik. Syster hjälp hur raderar jag på iPod??

Vad som står på listan o göra idag:

 

**** städa, det e min första prioretet!!!

** inte lika högt på listan står att mitt öga måste bli friskt, men det e ju bara kroppen som kan läka det. Har använt massa skit för att få bort det röda i ögat så nu e hela ögon globben svullen. Kan inte räkna med en flirt ikväll asså, haha. Om jag har tur behöver jag inte tänka på det! För om alla som säger att de skall komma, kommer så har jag fullt upp o vara social

* lägsta prioritet är att se hur jag kommer se ut o vilka skor plus frisyr som jag skall ha. Just nu känner jag inte som jag orkar med de. Men men , det blir nog bra, skulle behöva klippa mig o färga håret, håret kanske jag kan göra idag, men vill nog bli blond igen o litar inte helt på färgerna i detta land, det är nog ganska mycket starkare en hemma!!

Men skall snart knalla ner o se vad man kan få tag i hehe.

Var ju barnvakt till Elle o Jonas igår, fick då blomster från Tone för att jag hade sprungit dit o hjälpt dem i torsdags eller vilken dag det var!!

Tack Så MYCKET Tone, de var jätte fina :D

Okey då var de väl bara sätta igång o städa?. Ächk inte för att det e jätte skitigt, men dammigt e de! Okey bye see u soon


sov dags

Bra syster grattis!!!

Det går säkert bra, idag har egentligen varit riktig slappar dag för mig, gjort lite nyttigt egentligen. Var först i skolan, sedan passat barna tillochfrån, möte isabelle på stan och köpts fars födelsedagspresent, har bara ett par grejer kvar o köpa så e den färdig hehe, skulle gärna vilja lägga upp en bild på presenten för både han o jag tycker nog den e ganska kul (läs på norska)

Så nu e de julkort kvar o göras, samt en del läxor, får ju läxor varje dag jö!!

Idag skickade jag in alla papper till norska samlat opptak och då e det bara hålla tummarna att jag får generelle studiekompetanse och kommer in på universitetet!!

Men jag har hittat ett par skolor här i NYC som jag kan tänka mig o gå, så skall gå o prata med de i veckan som kommer o se om jag har en chans o komma in. Annars om jag inte kommer in ngn stans ?!! vad gör jag då?

Har börjat oroa mig lite för det.

Men just nu sitter jag o väntar o ser om jag överhuvudtaget kommer in på de distanskurser jag sökt på de svenska universiteten. Om jag kommer in på dem kanske jag har en chans o komma in på ett riktigt program annars får jag väl bara läsa distanskurser o bygga med eget program, då skanske man kan åka till Bahamas för ½ år och studera och leva strand liv.

Imorgon e det barnvakt som gäller, har ju ingen väg o gå hem så mig gör det inget om det blir sent!! Tror inte att ngn kan överfalla mig i hissen väl??!!  Okey doorman kanske, men det e oftast den gamla vithåriga manen som jobbar o han e nog inte farlig.

Som vanligt har jag problem med tangenterna idag e det y som krånglar, ja tror han tar 1 tangent varje dag, för jag gör ju inget speciellt med datan, det e bara den själv som gör det.


psst sster om du vill vara med på presenten bara säg till.......


nej nu måste jag göra klart homeworken o sedan e det sovdags!!

....

ok då e bilder uppladade:D

lovade

jag vet att jag lovade lägga in bilder men kan försöka att vakna tidigt imorgon, för nu e jag så trött, detta har varit en jobbig, men väldig kul helg. har sammanlagt haft hand om säkert 70 ungar denna helgen.

no headline

Hehe, nu har jag tid o skriva 5 min innan jag skal springa ned o hämta kaffe o donut's

Var och hämtade ballongerna för 1 timme sedan, var väldigt kul och gå ett kvarter med dem. Hehe gick ju bara i 2 minuter med alla bara skrattade. Hämtade ut 25 helium ballonger i en leksaks butik bara 1 gata upp. Första snön har kommit till New York inatt, märkte jag vid kl 10 idag. Det e inte alls mycke sne men det ligger lite kvar. Okey kom till saken nu da...

Jag har ju inga vinterskor här så tog på mig finkappan o regnstövlarna o traskade ut och gick runt med alla ballongerna det var inte lätt o komma ut ur butiken, in i lobbyn, hissen och sedan in party rummet, men det gick tillslut. Nu har jag knytet fast de i en stol så hoppas jag de är kvar när vi kommer ned.

Bekännelse: jag köpte 2 par nya vinterskor idag. Skall ta kort på de sedan, men hoppas i ett par nu när jag skall springa o hämta kaffe om typ 10 min.

Alla bilder kommer senare, så ni i Europa har ngt att glede dere til imorga :D

snkks


no headline

Detta var en intressant dag kan man säga, åkte hemifrån lite innan 11, det var något fel på subwayen idag, så för det första fick jag vänta en stund på subwayen sedan verkade det var ngt fel på linjen nede i Downtown, resan som normal brukar ta 15 min tog 30min idag, när jag kom till Times Square så byte jag till suffels subway som gick väldigt snabbt så var det bara o springa ett par kvarter i det iskalla vädret och så var jag framme på mitt uppdrag.

Idag hjälpte jag till på Scandinavian House och gjorde smällkarameller, vi hade 5 stationer med olika julpyssel. Det kom 50 barn med föräldrar så det gick i ett mellan kl 13 och 15.30 jag hann inte ens sitta ned 3 sekunder. Och det verkade som om ingen viste vad smällkarameller var, för jag fick förklara på nästa alla språk jag kan (utan polska) hur man skall göra, vet ej om engelskan var så jätte bra i det tillfället, men lyckades tillslut och alla tror jag var nöjda o glada när de gick därifrån.

Men jag har så ont i händer o kroppen o ögon nu så jag kan trilla ihop som en boll i sängen medans jag skriver o kl e bara halv 8 på kvällen här, imorgon har jag 2 uppdrag jag skall fixa inna bursdagsselskapet.

Hämta ballonger kl 12 och kaffe o donut's kl 13.45 efter det blir det o passa på många barn som vanlig, bäst o lägga sig tidigt eftersom jag ligger redan på minuskontot med sömn.

Kanske skulle avsluta detta o sätta på en film o se och hoppas man somnar samtidigt som barna!!  


säger bara sweden power!!!

Igår var vi i Berkleys Heights, tror jag att det hette. Vi hade jul mys med glögg och SUSHI!! Hos Elinor. Sara och jag mötes på PENN vid 7 tiden så lyckades vi komma på ett express tåg, till Summit där hämtade Elle och Maria upp oss, så åkte vi e bit och såg massa hus med enormt mycke julpynt. På tal om det kanske skall berätta att jag var på jersey sidan!! Elle bodde i ett jätte fint hus i ett område som heter Berkleys Heights. När vi kom fram hade hon en överraskning till oss! Maria hade sagt att hon ville julpysla och nu fick hon det. Skall ta kort på resultatet senare eller hoppas på mail med bilder.

Men det var jätte mysigt. Kul att umgås med svenska tjejer igen :D sedan körde Elle oss till Extenchange place. Så var det bara o ta PATH train över Hudson river o subwayen upp och så var Anna hemma vid ca kvart över 2 på natten.

Nu skall jag fixa mig inför Scandinavian House och se vad den dagen har att bjuda på, vi skall hjälpa barna med att laga smellkarameller, garntomtar och hjärtan.

Imorgon e det T födelsedags fest, blir nog en kul men stressig dag!!

Take care

trevlig december alla


RSS 2.0